- Men det som kanskje betyr mest er at vi har stanset mye av handelslekkasjen til Sandnessjøen. Og kundegrunnlaget bare øker hele tiden, forteller en lykkelig Kurt Arild Nilsen.

Lykkelig for at han og kona Lena har skapt sine egne jobber og har lyktes med å skape noe som befolkningen trengte og ville ha.

260 sykler solgt Da han og kona Lena åpnet Herøy Sport og Fritid våren 2005 var Lena eneste ansatte og Kurt Arild skulle hjelpe til når han hadde fri fra arbeidet ved Seløy Undervannsservice AS. Men butikken vokste og han sa opp jobben og Herøy Sport og Fritid ble heltid!

Og nå har ekteparet enda en ansatt i halv stilling. Siden oppstart har varelageret økt fra 500.000 kroner til 800.000 kroner.

For å illustrere det hele litt kan vi nevne av butikken siden i fjor vår har solgt 260 sykler, og disse har havnet i blant annet Trondheim, Sandnessjøen, Austbø, Hemnes og selvsagt Herøy og Dønna.

Viktige avtaler - Dette første året har vært en pangstart og det var uventet at det ville ta av på denne måten. Da sa jeg at det var opp til befolkningen i Herøy og Dønna om de ville ha butikken eller ikke. Og det er tydelig at folk vil ha butikken, smiler Kurt Arild.

For folk er glade for å slippe byturen for å kjøpe klær, og besøker heller butikken i Silvalen. I tillegg har Herøy Sport og Fritid tegnet viktige avtaler med samarbeidspartnere i alle HALD-kommunene.

Disse handler klær og annet utstyr gjennom den populære sportsbutikken. For å ta med noen nevner vi Herøy kommune, Dønna kommune, Angelfrakt, Seløy Undervannsservice AS, Fjord Seafood AS, Herøy IL, Dønna IL, Dønna Jeger og Fisk, Dønna-speiderne, Dønna Hytteutleie, Nettfag og innebandylagene i både Leirfjord, Søvik, Sandnessjøen og Herøy.

Satser på kajakk Og fra den store leverandøren Global Sport kom det nylig gratulasjoner til Herøy Sport og Fritid som av kunder i flere kommuner får ros for å være en meget god butikk.

Herøy Sport og Fritid har nå tegnet samarbeidsavtale med Bekken og Strøm Yrkesklær som hovedleverandør av arbeidstøy. I tillegg er Helly Hansen og Aalesund viktige samarbeidspartnere.

Og siste skudd på tilbudsfronten er kajakker. - Dagen etter at jeg hadde fått inn kajakkene kom en gjeng fra Vefsn og leide alle kajakkene for en hel helg, avslutter Kurt Arild Nilsen.