Erstattet tradisjonell skoletur med aktivitetstur i nærområdet

Klassetur med Seløy Kystferie_zip-line

Avgangsklassen ved Herøy skole har nylig vært på en flott opplevelsestur med Seløy Kystferie. Lærer Bente Helen Karlsen har sendt oss en rapport fra turen.

Da den tradisjonelle avslutningsturen til Polen med Hvite busser, for 10. klassingene ved Herøy skole ble avlyst tidligere i vår tok foreldregruppa initiativ til en alternativ avslutningstur. Vi ønsket å støtte opp om lokalt næringsliv og sammen med Seløy kystferie ble det lagt opp til en tredagers aktivitetstur i vårt eget nærmiljø.

Første stopp var på Ytterholmen der Kristian Olsen fortalte litt om hvordan livet på øya var tidligere. Vi fikk komme inn og se i både fyret og fyrvokterboligen.

Neste stopp ble Lånan. Der fikk vi en omvisning av fuglevokterne og ble fortalt om lokale hendelser fra krigen. Vi fikk også se inn i noen av rugekassene. De kunne også fortelle at de merket en stor nedgang i antall fugler som kom for å ruge.

Første overnatting ble i Brønnøysund, og på dag to dro hele klassen til Torghatten og opp i Torghatthullet.  En fin tur i fint vær. Etter dette stoppet vi i Brønnøysund for en kjapp lunsj, før vi suste videre til Mosjøen.

På dag tre var det to ulike aktiviteter som stod for tur, rafting hos RiverNorth og zip-line hos Naturlige Helgeland. Vi ble hentet med buss i Mosjøen og kjørt litt sør for Trofors. Der ventet fire raftere med hver sin båt. Turen nedover elva var både fartsfylt, våt og spennende.

Deretter bar det tilbake til Mosjøen og zip-linen fra Øyfjellet og ned til Fru Haugans. Her fikk vi virkelig kjenne på magesuget.

Vi ønsker å takke alle Herøyfjerninger og alle andre som har vært med på å støtte oss slik at vi fikk til en slik tur.

Så selv om vi ikke kom oss til Polen denne gangen har vi hatt en fantastisk tur med gode minner som vi tar med oss videre.

Tekst: Bente Helen Karlsen
Bilder: Kristian Olsen

Klassetur med Seløy Kystferie_rafting3
Her er det rafting som står på programmet.
Klassetur med Seløy Kystferie_Ytterholmen
Her er det Ytterholmen som skal utforskes.
Klassetur med Seløy Kystferie_Torghatten
Hullet i Torghatten måtte utforskes.

  1 / 9 
 
Klassetur med Seløy Kystferie 
Klassetur med Seløy Kystferie
 


Annonser