Erika har tatt over som driftsleder for Brygga

Erika blir ny driftsleder på Brygga

Erika Puziene har tatt over som driftsleder for Brygga etter Elisa Thoresen.

Fra og med 1. september har Erika Puziene overtatt som driftsleder for Brygga i Herøy. Hun har arbeidet i halvannet år på Brygga og kommer opprinnelig fra Litauen. Elisa vil i starten hjelpe Erika med å komme inn i jobben, men vil etter hvert holde seg mer og mer i bakgrunnen.

- Dette gjør vi for at jeg skal ha mindre ansvar, men vi gjør dette også for at vi skal fornye oss. Jeg har vært her så mange år at jeg ikke har nok framtidsvyer. Erika har masse ideer og planer som hun vil realisere, og da har jeg lyst til å være mer i bakgrunnen. 

- Vi har planer om å utvide etter hvert med 8-10 rom. Vi ser at vi er i vekst og har hatt to fantastiske somre under koronapandemien, men i og med at vi bare har 10 rom har vi det fullt hver sommer. Det har derfor lenge vært behov for flere rom, sier Elisa Thoresen.

Drømmejobb
Erika har bodd i Herøy i 10 år sammen med mann og to barn, og forteller at hun trives veldig godt. Hun har tidligere jobbet seks år på Mowi, men har utdanning innen økonomi og administrasjon. Hun har tidligere bare hatt praksisjobb på kafe i Litauen, men hun innså allerede da at hun likte slikt arbeid veldig godt. Erika liker godt å lage mat, og kombinert med litt ansvar mener hun jobben er perfekt for henne.

- Da jeg begynte å jobbe på Brygga skjønte jeg at jeg hadde funnet min drømmejobb. Jeg er veldig glad for at jeg har fått muligheten, og jeg vet at jeg skal gjøre mitt beste for å videreføre driften videre, sier Erika.

Oppgradering av menyen og fornyelse
Erika og Elisa forteller at de ønsker å oppgradere menyen med flere spennende retter, men ønsker samtidig ikke å gå over til å bli en ren restaurant.

- Herøyfjerdingene trenger en plass å gå til hvis de ønsker pizza, chips og pølse og tradisjonell husmannskost, men vi vil variere med annen mat, sier Elisa og Erika.

- Vi har allerede et internasjonalt kjøkken der alle får bidra med sine kulturer. Vi har ikke låst oss fast i hvordan vi skal være og Erika har mange gode ideer, sier Elisa.

Brygga har også planer om å fornye seg og Elisa mener at mye har vært stort sett det samme siden de startet opp i 1999. Hun drev også Nuttes cafe sammen med Mona Lamo i Brasethgården, som nå skal rives for å gi plass til ny bru over Herøysundet, og har derfor lang erfaring fra bransjen.

- Rommene har vært pusset opp ved noen anledninger, men det er mye som er det samme. Forandringer vil komme etter hvert, men nå skal jeg prøve å holde meg i bakgrunnen, sier Thoresen.

I tida framover vil de blant annet arrangere fredagskafé med tema og mat fra ulike land, og dette håper de kan bli et populært tilbud.

Erika blir ny driftsleder på Brygga
Erika Puziene (t.v.) har overtatt som ny driftsleder for Brygga i Herøy. Her ser vi henne med Elisa Thoresen som med sin lange erfaring vil sørge for at overgangen blir best mulig.

Annonser