Er blitt helsefagarbeidere

helsefagarbeidere
Rett før jul tok Anne Haraldsen, Morten Eilertsen, Elly Mikalsen og Tone Eide eksamen for helsefagarbeidere. Etter et år med studier ved siden av full jobb er det nå godt å ha papirer på at de kan jobben sin.
7. - 8. - og 9. desember tok de fire nyslåtte helsefagarbeiderne ved Herøy omsorgssenter sin omfattende eksamen.
 
Et års studium
- Studiet tok et år og har bestått av en ukentlig samling ved den videregående skolen av avdeling Alstahaug på Søvik og oppgaveløsning via internett heimefra, forteller Anne Haraldsen, Morten Eilertsen og Elly Mikalsen når Herøyfjerdingen møter dem på jobb.
 
Tone Eide var forhindret fra å møte Herøyfjerdingen, men fulgte samme opplegg og tok eksamen samtidig.
 
Første fra Herøy
De er de første fra Herøy som har tatt sin utdanning som helsefagarbeider på denne måten.
 
Tittelen "helsefagarbeider" tilsvarer det som tidligere het "hjelpepleier". Helsefagarbeiderne har erstattet hjelpepleiere og omsorgsarbeidere.
 
Byttet vakter 
 De tre kvinnene har selv betalt utgiftene til utdanningen mens de har vært i jobb. Men ved å bytte om på vakter har de sluppet å ta fri fra jobben og tape penger.
 
Morten Eilertsen, derimot, er læring og ville fått dekket utgiftene uansett. Han må også fullføre læringtida på 2,5 år.
 
- Det er godt å ha en utdanning, og vi stiller jo også sterkere i jobbsammenheng med utdanning.
 
Dessuten håper vi også at det vil medføre litt bedre lønn, sier Anne Haraldsen, Morten Eilertsen og Elly Mikalsen videre til Herøyfjerdingen.
 
Bevisstgjøring
Elly Mikalsen har jobbet rundt 10 år i omsorgssektoren i Herøy kommunen som ufaglært, mens Anne Haralsen har 31 år bak seg som butikkansatt.
 
- Arbeidsoppgavene blir de samme som tidligere, men vi har lært en god del om gjør at vi tenker mer gjennom hvordan vi bruker hjelpemidler i jobben.
 
Vi er blitt mye mer bevisste, avslutter de tre nye helsefagarbeiderne i Herøy kommune.
 
 
helsefagarbeidere
Anne Haraldsen (fra venstre), Morten Eilertsen og Elly Mikalsen er blitt helsefagarbeidere. Det er også Tone Eide som ikke var tilstede da bildet ble tatt.

Annonser