Enklere å spille for Herøy IL

austboespiller_paa_HIL
Emil Nykmark fra Austbø er blitt fotballspiller for Herøy IL. Men det er ikke en proff-kontrakt som gjør at en spiller fra Alstahaug kommune spiller for Herøy IL. Men rett og slett den gode kommunikasjonen mellom Herøy og Austbø.
God ferjeforbindelse fra Herøy til Austbø/Søvik har gjort at det i mange tilfeller har blitt enklere for unge fotballspillere på Austbø å delta på lag fra Herøy IL enn å spille for idrettslaget i sin egen kommune, nemlig Alstahaug og Sandnessjøen IL.
 
Under Herøyhallcupen i vinter kontaktet Ingvar Nykmark trener Halvard Jakobsen og spurte om Emil kunne trene med Herøy ILs minilag.
 
Og dermed var det gjort.
 
I hele vår har Emil trent med laget til Halvard og sist uke var han med da laget vant årets første kamp, borte på Søvik.
 
Møtte gamle lagkamerater
Sist mandag spilte Emil igjen sammen med sine nye lagkamerater fra Herøy IL da et av lagene fra nettopp Sandnessjøen IL kom på besøk.
 
Med pappa Ingvar trygt plassert på sidelinja var Emil både god og offensiv da han gang på gang fosset fram mot sine tidligere lagkamerater.
 
I regnværet ble det en jevn kamp hvor Herøy IL tidlig gikk opp i ledelsen 2 - 0. Men ikke lenge etter sto det 2 - 2.
 
Jevnt og vått
Deretter vekslet lagene på å score mål, og det oppsto mange morsomme situasjoner der spillerne jobbet hardt for å vinne.
 
Helt til det sto 5 - 4 til Sandnessjøen IL. Og det syntes visst alle var et helt greit resultat, for SILs spillerne var nemlig svært flinke.
 
Det skal også nevnes at også en jente fra Austbø spiller for Herøy IL fra i vår. Hun trener med jentelaget til Elin Karina Hanssen.
austboespiller_paa_HIL
Emil Nykmark sammen med pappa Ingvar (til venstre) og trener Halvard Jakobsen. Bak ser vi fornøyde lagkamerater fra Herøy ILs minilag.
austboe_emil_spiller
Emil var offensiv i sin andre kamp for Herøy IL.
austboe_HILmaal
Herøy IL gikk fort opp i ledelse 2 - 0, som vi her ser.
austboe_SILmaal
Men SIL utliknet like fort til 2 - 2.
austboe_morsom_sit1
Mange morsomme øyeblikk i kampens hete. Emil til venstre.
austboe_morsom_sit2
Innkast som stusses videre.

Annonser