Engasjert fotograf i Herøy

Sylwia

Sylwia Komajda-Sikora driver eget fotostudio i 2. etasje på det gamle rådhuset i Herøy. Drømmen er at hun snart skal få sitt eget studio med bedre plass.

Sylwia kom til Herøy for 7 år siden og som så mange andre var det tilbud om jobb på fabrikken til Marine Harvest som dro henne hit. Hun er opprinnelig utdannet innen «music and art» og det ble derfor i følge henne selv fort tydelig at dette var en jobb som hun ikke kunne trives i.

- Det ble for ensidig arbeid og jeg følte at jeg ikke fikk brukt kreativiteten min. Jeg har helt siden jeg var 13 år hatt en lidenskap for fotografering og heldigvis fikk jeg også flere slike oppdrag for Marine Harvest. Jeg fikk faktisk også råd fra den tidligere sjefen Stokbakken om at jeg måtte satse på en karriere som fotograf, sier Sylwia.

Under praten på det lille studioet til Sylwia blir det fort klart at hun er i sitt rette element og har en jobb som hun virkelig brenner for. Hun nærmest bobler over av alt hun ønsker å vise av sitt arbeid og sine planer.

- Etter 4 år på Marine Harvest startet jeg forsiktig med mitt eget studio. Jeg liker godt å ta bilder av nyfødte barn og da helst når de bare er rundt to uker gamle. Da sover de mye og er veldig naturlige. En annen favoritt er å ta bilder av den norske naturen og da ønsker jeg helst å framstille bildene litt drømmeaktige.

- Jeg tar selvsagt også foto av konfirmanter, brudepar og i andre mer tradisjonelle sammenhenger. Jeg har spesielle kamera og linser for å få fram det jeg ønsker med mine foto. Dette utstyret er dyrt og det tar derfor tid å bygge opp bedriften. Jeg har faktisk 17 linser, sier den engasjerte fotografen.

I det lille studioet til Sylwia finner vi masse flotte klær og annet utstyr som hun bruker i jobben som fotograf, men hun kommer stadig vekk inn på at hun gjerne skulle hatt mer plass.

- Jeg har kunder fra flere av nabokommunene i tillegg til Herøy. Disse kommer til meg etter å ha fått anbefalinger fra andre, eller har funnet informasjon på min nettside eller Facebook-side. Mange kommer også tilbake flere ganger, sier Sylwia.

Liker seg i Herøy
Sylwia gir uttrykk for at hun liker seg godt i Herøy, men synes det er litt vanskelig å bli kjent med herøyfjerdingene.

- Dette kan nok skyldes at jeg blir litt for energisk og intens for dem, men det er jo bare slik jeg er. Jeg har mann og ett barn og tida brukes jo også derfor mest på jobb og familie. Vi har mest venner blant innflytterne, men har også et vennepar blant de «innfødte», sier Komajda-Sikora.

Drømmer om eget studio
- Drømmen min er å få bygget meg et eget studio i tilknytning til huset vårt. Der skal det være mye bedre plass, med egen fotoutstilling og kaffeplass for kundene, avslutter Herøys egen fotograf.

Dere kan lese mer om Sylwia Komajda-Sikora på hennes nettside eller Facebook-side.

På bilegalleriet nedenfor ser dere eksempler på hennes arbeider.

Sylwia
Sylwia Komajda-Sikora driver eget fotostudio i 2. etasje på det gamle rådhuset i Herøy.
Sylwia_familiebilder
Her er noen av familiebildene hun har tatt.
Sylwia_montasje
Her er en montasje med barnebilder.
Sylwia_fotoutstilling
Sylwia selger også bilder i ramme.

  1 / 13 
 
Engasjert fotograf i Herøy 
Engasjert fotograf i Herøy
 


Annonser