Endelig skiføre

ski_speider_mange
Et plutselig og kraftig snøfall det siste døgnet reddet en lenge planlagt ski-aktivitetsdag hos speiderne i Herøy. Mandag ettermiddag samlet alle småspeiderne seg ved skolen sammen med lederne Trine Heggheim og Sonja Salamonsen.
Her ble småspeiderne delt opp i grupper som skulle gjøre ulike ting. Skiskyting med snøballer, stå på ski ned bakker og gå langrenn.

Blant annet.

Og ungene var godt utstyrte med ski og egnet påkledning. For mens lederne Trine Heggheim og Sonja Salamonsen orienterte om hva som skulle skje, satte værgudene inn med enda en kraftig snøbyge.

Og da ble det så som så med konsentrasjonen, og det ble med ett mer interessant å fange snøfnugg med tunga eller nesetippen.

Gruppene forsvant etter litt til blant annet området ved bygdesamlinga og området rundt skolen.

I mangel på egnede bakker i Herøy gjaldt å bruke det man har og denne gangen ble låvebrua ved bygdesamlinga til en fin bakke som ga bra fart på skiene.

- Alle gikk også en runde i løypa i plantefeltet og det ble jo en fin tur på vel 15 minutter før vi kom rundt, forteller Trine Heggheim til Herøyfjerdingen.

Og da var det bra at noen av ungene var utstyrte med hodelykt. Målet med skisamlinga var å ta skimerket. Og det klarte ungene.

Så spørs det om været og snøen holder seg. For samtidig som snøen kom falt også temperaturen fra minus 7 grader til rundt null.
ski_speider_mange
Alle var klare med ski på beina.
ski_speider_tre_gutter_sitter
Noen sparte på kreftene og valgte å sitte mens lederne orienterte.
ski_speider_fange_snoe
Så kom en kraftig snøbyge og plutselig var det mer spennende å fange snøfnugg med tunga og nesetippen.
ski_speider_snoe
Så kraftig snødde det...
si
Trine Heggheim forklarer hva speiderne skal gjøre.

Annonser