Her ble småspeiderne delt opp i grupper som skulle gjøre ulike ting. Skiskyting med snøballer, stå på ski ned bakker og gå langrenn.

Blant annet.

Og ungene var godt utstyrte med ski og egnet påkledning. For mens lederne Trine Heggheim og Sonja Salamonsen orienterte om hva som skulle skje, satte værgudene inn med enda en kraftig snøbyge.

Og da ble det så som så med konsentrasjonen, og det ble med ett mer interessant å fange snøfnugg med tunga eller nesetippen.

Gruppene forsvant etter litt til blant annet området ved bygdesamlinga og området rundt skolen.

I mangel på egnede bakker i Herøy gjaldt å bruke det man har og denne gangen ble låvebrua ved bygdesamlinga til en fin bakke som ga bra fart på skiene.

- Alle gikk også en runde i løypa i plantefeltet og det ble jo en fin tur på vel 15 minutter før vi kom rundt, forteller Trine Heggheim til Herøyfjerdingen.

Og da var det bra at noen av ungene var utstyrte med hodelykt. Målet med skisamlinga var å ta skimerket. Og det klarte ungene.

Så spørs det om været og snøen holder seg. For samtidig som snøen kom falt også temperaturen fra minus 7 grader til rundt null.