En stor dag for Herøy

2_afj_naeringspark
Rundt om i kommunen er flaggstengene prydet med det norske flagg. Denne dagen vil bli husket som særdeles stor i Herøys historie. Om bare noen timer kommer Fiskeri- og Kystminister Lisbeth Berg-Hansen til Herøy for å åpne næringsparken på Hestøya.
- Ja, dette er en gledens dag,. Vi skriver historie i dag, sier en dresskledt ordfører Arnt Frode Jensen. Klokken 11.25 henter han Fiskeri- og Kystministeren Lisbeth Berg-Hansen som da ankommer Flostad med ferje fra Søvik.
 
Derfra bærer det rett til Hestøya hvor det er lagt opp til et program som står i stil med dagen.
 
Gode venner
- Det er ikke hver dag vi har åpning av en slik nærings-satsing som i dag. Dette er en sak som har skjedd veldig raskt og vi har hatt mange gode venner som har hjulpet oss.
 
Det er viktig at vi får ting gjort og at vi kan bruke krefter og tid på positive ting, sier ordfører Arnt Frode Jensen til Herøyfjerdingen.
 
Han berømmer en effektiv administrasjon for at vi har kommet i mål så fort.
 
God administrasjon
- Det har vært et vanskelig arbeid med regulering og mange innspill. Men vi har hatt en god administrasjon i kommunen som har håndtert dette, sier ordføreren som som på en så stor dag minner om at dette bare er fase 1.
 
- Det gjenstår fortsatt et kai på Hestøya og jeg vil ta dette opp under presentasjonen for statsråden i dag ,sier ordføreren videre.
 
Etterspør kaia
Han legger til at åsen mellom Marine Harvest og brua på vekk. Men ordføreren tør ikke anslå når dette kan skje.
 
- Men næringsaktørene etterspør kaia, avslutter ordfører Arnt Frode Jensen.
 
Gleder seg
Til dagens Helgeland Arbeiderblad sier statsråd Lisbeth Berg-Hansen at hun gleder seg til å åpne næringsparken i Herøy.
 
- Noen dager er artigere enn andre. Du kan trygt si at jeg ser fram til å åpne Herøy Marine Næringspark. For det er helt sant, sier Fiskeri- og Kystministeren til HA.
 
Hun sier videre at det er svært positivt med den satsingen vi ser i Herøy.
 
Alle forstår betydningen
- Mange med meg sliter nok med å fatte omfanget, men alle forstår betydningen av denne verdiskapingen, sier statsråden om de enorme mengder med laks som passerer Marine Harvest i Herøy.
2_afj_naeringspark
Flaggene er på plass ulike steder i Herøy foran åpningen av næringsparken i dag.
2_hansen
Gleder seg: Fiskeri- og Kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Annonser