Det blir brennhett, det blir vondt og det blir poetisk når mennesker revner på scenen i klassikeren "En sporvogn til begjær". Marlon Brandos diabolske blikk over ei tettsittende hvit t-skjorte. Det er assosiasjonen mange av oss får når vi tenker på "En sporvogn til begjær". Filmen fra 1951 er ikonisk.

- En flott Brando, en skjør Blanche, en snill og god Stella. Fantastiske skuespillerprestasjoner. Filmen er teatral i formen, fortsatt sterk, men den virker mer ufarlig nå enn før, sier regissør Terje Skonseng Naudeer.

- Og stykket av Tennessee Williams, der er fantastisk bra, farlig og velskrevet. Og vanskelig å sette opp. En årsak til det tror jeg er de sterke bildene filmen har skapt, sier Naudeer.

Farlig trekantdrama som griper tak
Naudeer håper å forsterke ubehaget og brutaliteten, men i overlevelses- instinktet gjemmer det seg også humor, håp og kjærlighet. Med seg har han en solid rollebesetning med både erfarne håndverksskuespilleren og unge spennede navn som fortjener, og kommer til å få, en større plass i Teater-Norge.

Naudeer blir av og til litt svett av at alle stykker skal være så aktuelle så «i dag», modernisert med hippe rekvisitter for å plassere oss i nåtiden.

- Jeg ønsker å gi publikum relevans mer enn denne aktualiteten, skape et teaterrom der vi opplever det tidløse som eksisterer i relasjonen mann – kvinne. Jeg vil lage noe som provoserer og griper tak, og som er grenseoverskridende. Det skal være en reell følelse av fare i rommet der trekantdramaet mellom Stanley, Blanche og Stella utspiller seg. Klaustrofobisk: Her lukker vi dørene til huset i New Orleans, kaster nøklene og ser karakterene kjempe for livet. Vi skal ha respekt for en av verdenslitteraturens store klassikere, men også ha mot til å riste i det. Intimitet og sannhet er viktige stikkord for meg, avslutter regissør i sin omtale av teaterforestillingen.

Stykket hadde premiere 26. september på Hovedscenen i Mo i Rana og fikk terningkast 5 i Rana Blad.

Regi: Terje Skonseng Naudeer
Aldersgrense: 15 år
Scenografi og kostyme: Tormod Lindgren
Skuespillere: Ingjerd Egeberg, Rune Løding, Yngvild Grotmol, Terje Ranes, Frank Robert Andreassen,
Linda Mathisen og Magnus Roland
Varighet: 2 t 30 min. med pause
   
Billettpriser  
Kr. 210,- Ordinær
Kr. 180,- Honnør/bokklubb
Kr. 130,- Scenekort
Kr.   60,- Kulturkort

Forhåndsalg av billetter hos MIX Albrigsten kiosk

Les mer om forestillingen på Nordland Teaters hjemmeside
Trykk her