En bragd av guttelaget

4_Bodoecup_laget_foer_premier_01
Guttelaget til FK Herøy/Dønna sto for en bragd da de i helgens store fotballturnering Bodø Cup spilte seg til finalen. Etter at semifinalen gikk til ekstraomganger tok kreftene slutt da det også ble ekstraomganger i finalen mot Grand. Tross tap her er trenere og spillere meget fornøyd med helgen.
- Godt jobbet av guttene. Dessverre har vi en for tynn stall og det røynet når vi måtte gjennom flere ekstraomganger, forteller Bjørn Are Hansen som sammen med Jim Patrick Johansen fra Dønna trener guttelaget til FK Herøy/Dønna.
 
Fra 0 -2 til 2 - 2
Det vitner om god lagmoral at laget klarte å komme tilbake på stillingen 0 – 2 i finalen og kunne utlikne til 2 – 2.
 
- Men det var greit at Grand vant. Det var det beste laget vi møtte i helgen, sier Bjørn Are Hansen som legger til at FK Herøy/Dønnas guttelag slo to Bodø/Glimt-lag.
 
- Det var nok uvant kost for dem, sier Hansen som mener laget har hatt stort utbytte av å spille mot andre lag enn de man vanligvis møter i serien her heime.
 
Mange tøffe kamper
- Både Grand og Glimt er jo by-lag som stiller med toppete lag. Det var nok uheldig at våre spillere hadde en kamp i beina fra torsdag, sier Hansen.
 
Han ønsker også å understreke at guttelaget er en fin gjeng å ha med på tur.
 
- Dette er skikkelig og seriøse gutter som oppfører seg flott, sier Bjørn Are Hansen. 
 
Turneringen startet med første kamp allerede fredag ettermiddag og deretter gjennomførte guttene seks kamper til før heimreise søndag ettermiddag.
 
I gruppespillet slo våre gutter først Bodø/Glimt3 med 3 – 0, før det ble tap mot Grand1 med 0 – 2. Mot Nordstranda ble det uavgjort 1 – 1.
 
I sluttspillet
I sluttspillet slo guttene Bodø/Glimt2 med 3 – 1, før de i semifinalen måtte ut i ekstraomganger mot Nordstrandas 95-lag.
 
Også etter ekstraomganger sto det uvgjort og lagene måtte ut i straffespark-konkurranse. Etter at fem på hvert lag hadde skutt sto det fortsatt uavgjort.
 
Men da en ny spiller fra hvert av lagene skulle gjennom samme nerveprøve, reddet keeper Vegard Mikalsen.
 
Dermed ble det finaleplass, hvor det altså igjen ble ekstraomganger.
 
7’er-lag også med
FK Herøy/Dønna hadde også et 7’er-lag med i turneringen, men dette laget nådde ikke til sluttspill – tross fin innsats.
 
Laget tapte for Røst med 3 – 5, spilte uavgjort 4 – 4 mot Steigen, tapte 0 – 6 for Valnesfjord som til slutt vant klassen og måtte også se seg slått av Nedre Beiarn med 3 – 5.

Dønna IL til kvartfinale
Dønna IL var representert med et småguttelag som også gjorde sine saker bra, og kom også til sluttspillet.
 
Laget slo IK Grand Bodø hele 5 -1 i første kamp, fulgte opp med å slå et lag fra Fauske/Sprint 2 – 1 og et lag som heter TIL SMG med 1 – 0.
 
Det var nok til å komme til sluttspill, men i kvartfinalen ble det knepent tap 2 – 3 mot Junkeren (Bodø).
 
Dermed var småguttelaget ute, men leverte en flott innsats.
 
Viktig sponsorhjelp
Bjørn Are Hansen ønsker å takk lagets sponsorer som gjorde det mulig å reise til Bodø Cup, nemlig Marine Harvest, Seløy Undervannservice AS, Havtrans AS og Dønna Brønnbåtservice.
 
Totalt stilte det rundt 200 lag med om lag 2000 spillere opp i turneringen som får skryt for å være både artig og godt organisert.
 
Bilder: Torben Pedersen
4_Bodoecup_laget_foer_premier_01
Har har guttelaget mottatt sine premier for 2. plassen søndag.
4_Bodoecup_trenerne
Laget trenes av Jim Patrick Johansen (nærmest) og Bjørn Are Hansen.
4_bodoecup_til_pause
Her går lagene til pause i finalekampen.

Annonser