EN NORSK TEGNEFILM BLIR TEATER – FØRST GANG I NORSK HISTORIE!
 
Og dette skjer under Vinterlysfestivalen i Mo i Rana 14. - 19. februar med daglige forestillinger på hovedscenen i kulturhuset.
 
Og en måned senere legger Nordland Teater ut på turne hvor Herøyhallen står på lista med forestilling 18. mars. Klokkeslett kommer senere.
 
Dermed er det bare å sette av datoen, for som de fleste nå vet kommer opphavsmannen til "Elias" - Alf Knutsen - fra Herøy.
 
Nordland Teater skriver selv i programmet som nå er klart og hvor bildet (se hovedbildet her) pryder forsiden:
 
"Båter fullt utstyrt med lysende lanterner, livbøye, lille Kjapp og mer til tar oss med på ei spektakulær reise til Lunvik. Her møter vi figurer som Storeblink og Tråle, men også nye karakterer som Rosa, Hevert og Fergie.
 
Rosa
Rosa er en vakker Nordlandsbåt og Fergie er ei skikkelig gjenkjennelig ferge og Hevert er som navnet tilsier en båt som tar opp skrot fra havbunnen.
 
I denne fortellingen som er tilrettelagt teaterscenen får vi møte Elias når han kommer til Lunvik for første gang. Der møter han den vakre Rosa som hjelper gammelfæringene i Blåsvær med sitt daglige stell.
 
Møter Hevert 
Elias får i oppgave å bringe den nye lyspæra til StoreBlink, men på veien møter han Hevert og dermed får historien en helt annen vending.
 
Uten å røpe for mye kan vi garantere at her blir det både spenning, romantikk, triste øyeblikk, og ikke minst humor!
 
Teatermagi
For anledningen har Lunvik fått med seg noen fiskere som tilfeldigvis har med seg noen instrumenter, så vi får høre noen av de kjente kjære sangene og noen nye.
 
Med store og små i salen skal vi til sammen skape en magisk teateropplevelse med fortellingen om Elias.
 
Nåtids eventyr! Uten troll, men med gamle båter. Vakre nordlandsbåter i havsnød!
 
Mange venner på scenen
Det er Ragnhild Lund (se under "Relaterte nyheter") som har regien på forestillinga som er teaterets hovedforestilling i vår.
 
Til scenen kommer Elias med alle sine venner som Kjapp, Tråle og Storeblink.
 
Men det dukker også opp noen nye bekjentskaper, nemlig ferga Fergie, Hevert og den nydelige nordlandsbåten Rosa.
 
Det er duket for både dramatikk og romantikk i Lunvik.