Den lille traktoren Gråtass har vært en stor suksess og har stort besøk av familier med sine små barn. Nå ønsker styringsgruppa for Elias-prosjektet i Herøy å lære av Gråtass-suksessen.

Herøy kommune jobber for å få til et "Elias-land" i Herøy, i tilknytning til et reiselivsanlegg. Ressursgruppa bak "Elias-prosjektet" har i høst foreslått at begge deler bør lokaliseres til Risøyholet på Sør-Herøy.

I dag tirsdag er mannen bak Elias, herøyfjerdingen Alf Knutsen på besøk hos Gråtass sammen med resten av styringsgruppa.

Alf Knutsen "fant opp" redningsskøyta Elias for flere år siden, og laget to bøker om "Elias" før det ble barne-tv av den populære redningsskøyta.

I løpet av vinteren kommer en helaftens spillefilm og det er allerede bestemt at det skal produseres nye 24 episoder om Elias, Kruse, Tråle og alle de andre vennene hans.

Styringsgruppa som nå er på studietur består ellers av Bjørn Helge Hansen fra Helgeland Regionråd, Sigrid Haarberg fra Helgelandskysten Reiseliv, Tor Henning Jørgensen fra HALD AS, ordfører Arnt Frode Jensen, næringskonsulent Knut Prestø fra Herøy kommune og Viggo Hagan fra Bedriftskompetanse i Bodø.

I dag morges møtte styringsgruppa ordfører Nils Røsholt, ordfører i Lardal kommune. Her fikk styringsgruppa presentert Gråtasstunet, høre historien bak Gråtass-konseptet og kommunens roller underveis.

Deretter fortalte styrelederen i Gråtasstunet og prosjektleder for "Vikinger i Vestfold" om erfaringer og problemstillinger knyttet til bruk av kjente figurer som opplevelsesprodukter, rettigheter og andre viktige forhold.

Til slutt på dagens program står en oppsummering hvor man skal tenke erfaringene fra Gråtasstunet overført til Helgelandskysten - likheter og forskjeller.