Det musikalske ekteparet Marian Børli Sivertsen, sang og Snorre Magnus Sivertsen, gitar og ukulele stod for konserten som ble arrangert i regi av Folkeakademiet.

Konserten på Herøy omsorgssenter var en del av en 10-dagers turne der i regi av Folkeakademiet. Folkeakademiets mål er å øke livskvaliteten for den enkelte gjennom deltakelse i meningsfylte kulturaktiviteter.

Det musikalske ekteparet Marian Børli Sivertsen, sang og Snorre Magnus Sivertsen, gitar og ukulele, arbeider som høgskolelektorer i henholdsvis pedagogikk og musikk ved Høgskolen i Nesna. Marian har i en årrekke vært solist med ulike kor og musikkgrupper. Snorre har lang fartstid som pedagog og utøvende musiker. Ekteparet behersker mange sjangre og de lagde BLÅ BLIX til 175 årsjubileet i 2011.

- Konserten mandag var utdrag fra konserten BLÅ-BLIX. Denne konserten er en del av en turne på 10 konserter der det er en blanding av åpne konserter og lukkede konserter for institusjoner, sier Marian Børli Sivertsen.

- Vi føler at vi har fått god respons på disse konsertene og jeg tror musikken og de kjente salmene og sangene gjør noe med folk. Selv om vi tildels har laget nye arrangement og brukt andre folketoner på en del av tekstene til Elias Blix ser det ut som folk kjenner seg igjen. Mange av tekstene var nok også pensum på skolen og det virker som om det meste av dette sitter hos de eldre når de hører dem på nytt, sier Sivertsen.

Godt tilrettelagt
- Gjennom disse konsertene har vi også personlig fått mye igjen i de tilbakemeldingene vi har fått fra de eldre gjennom de mange fine samtalene vi har hatt etter konsertene. På Herøy og andre steder er det imponerende å se hvordan alt er skikkelig lagt til rette for at alle skal få en fin opplevelse, avslutter Marian Børli Sivertsen.

Fakta
ELIAS BLIX (1836-1902) var teolog, politiker (V) og salmedikter, født i Gildeskål i Nordland. Av 953 salmer i Norsk Salmebok, er hele 71 skrevet eller oversatt av Elias Blix. Blant disse er folkekjære og kjente salmer som «No livnar det i lundar» og «Eg veit meg eit land». For sine salmer og sanger på nynorsk og for sitt arbeid med målsaken, regnes Blix som en av nynorskens fedre.  Blix ble i 1879 professor i hebraisk og var kirkestatsråd i perioden 1884-88.

Foto: Wenche Sæthre Jørgensen