Etter at alle stemmer er talt opp i Herøy er det klart at Arbeiderpartiet har fått et knapt flertall av alle stemmene og dermed har rent flertall de neste fire årene. Dette er en framgang på 7.5 prosent fra forrige kommunestyrevalg i 2019. Herøy Bygdeliste har fått nest flest stemmer med 27,4 prosent (+7,6) mens gjenoppstartede Fremskrittspartiet har fått 20,5 prosent. Valgdeltakelsen var på 64,1 prosent og det er litt dårligere enn i 2019. 

Kjempefornøyd og motivert ordfører
Ordfører Elbjørg er kjempefornøyd med valgresultatet og mener at partiet må ha gjort noe riktig når majoriteten av befolkningen har stemt på dem.

- Jeg setter veldig pris på dette og er veldig ydmyk på grunn av at det er mye ansvar å ha rent flertall. Jeg skal arbeide for å skjøtte dette til det beste for Herøys befolkning og er kjempemotivert for oppgaven. Jeg synes ellers at det har vært en vanskelig periode vi har vært gjennom. Både det at vi har hatt koronapandemi og på mange måter ble vingeklipt de to første årene. Det har også vært mye negativt som har tatt energi, så jeg håper jo at alle tar lærdom av dette og at man prøver å debattere i kommunestyresalen og gjør gode vedtak. Vi har i hvert fall mye å være stolte av i kommunen vår, sier Larsen.

- Jeg synes også det er trist at det ikke er flere politiske parti i Herøy. Dette merkes spesielt når man skal ut av kommunen og være samstemt i å fronte saker som er til gagn for alle. For meg er det viktig å ha gode politiske saker som befolkningene ønsker at vi skal arbeide med. Jeg er ellers litt skuffet over valgdeltakelsen, sier Larsen.

Godt fornøyd med resultatet, men ønsket skifte
Herøy Bygdeliste har en framgang fra forrige valg på 7,6 prosent og er dermed det partiet som knepent har den største prosentvise framgangen siden valget i 2019. Dette viser at partiet som hadde sitt utspring i den betente Helsehussaken fortsatt har mange tilhengere i Herøy. 

Gruppeleder Einar Martin Nordnes sier han er godt fornøyd med valgresultatet, men hadde helst sett at det ble et skifte i hvem som styrer i kommunen.

- Vi har gjort det bra i forhold til valgkampen som er drevet. Vi har ikke prøvd å stjele de sakene som går på nasjonalt nivå og har vært anonym i forhold til dette. Jeg hadde kanskje forventet at det hadde kommet en valgkampsak som hadde gått på lakseskatten fra FRP, men det kom aldri.

- Etter vår mening har det ikke vært mulig med skikkelige debatter i kommunestyret. Jeg mener det er viktig at det gis anledning til å debattere saker skikkelig og at man får fremme sitt syn. Når det er en debatt og man har lagt fram sitt syn og avgjørelsen er tatt skal den imidlertid respekteres av alle, sier Nordnes.

Når vi tar opp denne problemstillingen med ordfører Elbjørg så svarer hun at det er opp til alle kommunestyrerepresentantene å skape et godt debattklima.

- Jeg får håpe at dette blir bedre i kommende periode og at alle bidrar til dette, sier Larsen.

Det nye kommunestyret vil bestå av følgende personer (rangert etter antall stemmer):

Arbeiderpartiet (10 representanter)
Elbjørg Larsen
Beate Mari Pettersen
Oddbjørn Lorvik
Alexander Moe
Kine Susann Waade Edvardsen
Tanja Irene Hanssen
Laila Furu Vold
Tom Wennemo
Roar Aune
Espen Storholm

Vara
Sigurd Albrigtsen Sjåvik
Raghad Alhafar
Brit Anne Karlsen
Benedicte Olsen Gjengaar
Ingvild Egeland
Hilde Kristin Bonde
Olaf Paulsen
Alf-Rune Olsen
Bjarne Nikolaisen
Gunvald Pettersen

Herøy Bygdeliste (5 representanter)
Jørn Moe
Einar Martin Nordnes
Jostein Arntsen
Inge Nils Sandvær
Linn Einvik Strømmen

Vara
Therese Larsen Skagen
Kristian Olsen
Hein Pedersen
Tor Helge Johansen
Rigmor Flæsen
Torfinn Andreassen
Kenneth Skagen
Chris Gjengaar

Fremskrittspartiet (4 representanter)
Vegar Dalen
Bente Helen Sund
Silje Sandstrak
Paul Taidla

Vara
Jan Terje Mikalsen
​Ulrikke Albrigtsen
Tanja Jakobsen
Kim Andreas Olsen
Ina Therese Jakobsen
Marius Stonys
Jonas Hanssen

Tryk her for å se tallene for Herøy på Valgresultat.no