Meteorologisk institutt har sendt ut varsel om ekstremvær i Trøndelag og Helgeland. Det blir sterk storm langt innover land, og bølgene blir ekstreme!

Farlig vindretning
- Det er farlig når det blåser sterk storm fra vest, for da blåser det langt innover land. Særlig vindkastene kan være skumle, og de kan bli opp mot 50 meter per sekund. Kastevinden kan komme helt plutselig som en kule innover land og slå hardt ned. Som regel er det kastene som gjør størst skade slik som vi opplevde under nyttårsorkanen i 1992 og under «Dagmar», forteller meteorolog Karsten Eitrheim ved Værvarslinga på Vestlandet til NRK.

Sikre båter og løse gjenstander og hold dere inne
Kommunalleder 3 i Herøy kommune, Roy Nilssen, har bedt brannmannskapene i kommunen om å være i ekstra beredskap i tilfelle det blir behov for assistanse i kveld og natt.

- Det er viktig at alle sikrer løse gjenstander slik at de ikke blir tatt av vinden og forårsaker skade både på eget og andres hus. Alle som har båter må også sjekke disse ekstra nøye før uværet kommer i kveld, sier Roy Nilssen.

- Ved fare for liv og helse og skade på eiendommer kan dere benytte dere av de vanlige nødnumrene. For brann er det 110 og dette kan benyttes dersom det er fare for liv og helse, selv om det ikke brenner, avslutter Nilssen.

Les ekstremvarselet fra Yr.
Trykk her