Aktivitør Helena Angel er flink til å finne på ulike aktiviteter for beboerne på omsorgssenteret. I og med at det nå er høst er det mange som har erfaring med å lage ulike typer syltetøy som kan ha utover vinteren.

Sist uke var Rigmor Paulsen og Kari Haraldsen fra Herøy husflidslag på omsorgssenteret sammen med Helena og hjalp til med å få noen av de spreke damene der til å lage ulike produkter.

- Vi har laget syltetøy av rabarbra, rips, jordbær, tyttebær og laget trollkrem. I og med at jeg har bikube og driver med honning hadde jeg også med meg en ramme med honning som vi presset. Dette var nok nytt for de fleste for det er ikke vanlig her, sier Helena.

- I løpet av en times tid hadde de gjort alt ferdig. Dette er noe de kjenner til og derfor er de effektive disse damene, sier Angel.

Vant til det hjemme
Nelly er en av dem som var i sving med syltetøylagingen. Hun forteller at dette er noe de var vant til å gjøre hjemme, og de først og fremst syltet det de hadde i hagen.

- Vi hadde solbær, stikkelsbær og rips, men vi måtte jo også få tak i tyttebær for det brukte jeg på alt. Jeg brukte tyttebær på fiskelevra også og det flirer de til meg av, men jeg mener man da ikke får oppstøt av levra. Når vi fant blåbær ble også denne syltet og i tillegg kjøpte vi jordbær, forteller Nelly.

Etter arbeidsøkten ble det invitert på kaffe og vafler slik at både arbeidsgjengen og andre beboere og ansatte fikk smakt på godsakene.

Foto: Helena Angel