Edita forteller at hun gleder seg til å starte opp med salongen sin Frisør Vilke, men at hun samtidig er litt spent på hvordan det blir. Salongen finner du i kjelleren på Herøysenteret like ved Vinmonopolet. I samme etasje har også nylig Kristina Stonys overtatt butikken Lenas klær og endret navn på den til Kristina boutique. Både Edita og Kristina kommer forøvrig fra Litauen og det er jo sikkert ekstra hyggelig for dem begge at de nå kan møtes i samme lokale og drive med hver sin virksomhet. I andre etasje i Herøysenteret finner man Kremmarhuset  som er den bedriften som har drevet sin virksomhet lengst i dette bygget som tidligere var Moes bakeri.

Vilke forteller at hun har nok kunder til de første dagene, men ser gjerne at folk kontakter henne på telefon eller kommer innom for å bestille time ut fra en liste med det de måtte ønske. Når hun kommer skikkelig i gang med salongen har hun planer om at hver tirsdag skal være forbeholdt ungdom med rabattert pris.

Edita har tidligere drevet som frisør fra sitt hjem og allerede opparbeidet seg en del faste kunder, men sier at hun er åpen for å ta imot alt av nye kunder. Hun har arbeidet i åtte år som frisør og har tidligere blant annet jobbet som frisør i vår nabokommune Vega i fem år.

- Det spiller ingen rolle om det er barn, ungdom, damer, herrer eller eldre. I den tiden jeg har jobbet hjemmefra føler jeg at jeg har fått god kontakt med alle og kan hjelpe dem, sier Vilke.

Edita forteller at hun også er åpen for å dra hjem til folk og klippe dem som har vanskeligheter med å komme til salongen hennes.

Flere frisører etter hvert
Vilke forteller at det nok vil bli flere frisører i salongen etter hvert i salongen hennes som har fått navnet Frisør Vilke. Hun forteller at Vilke betyr ulv, men bedyrer sammen med sin gode latter at hun er en meget snill ulv.

Hun forteller at hun ikke hadde noen planer om å starte opp frisørsalong da hun flyttet til Herøy sammen med sin familie for rundt to år siden.

- Jeg åpner ikke bare salongen med tanke på meg selv, men er opptatt av at andre folk trenger dette tilbudet. Jeg mener at man ikke bare kan gå hjem til folk eller i garasjen for å klippe håret. Jeg tenker at det er viktig å ha en møteplass som man kan gå til, sier Vilke.

Vilke har også planer om at hun på venterommet skal ha en kaffemaskin med noe attåt til de som venter på å komme til frisøren.

Ønsker å fornye seg
Edita forteller at hun hele tiden er nysgjerrig på nye produkter og teknikker og ønsker å delta på kurs for å fornye seg og lære av andre frisører. Hun har et mål om at folk som kommer til Herøy på sikt skal møte en moderne salong som hele tiden fornyer seg.

Frisør Vilke har egen Facebook-side der hun vil informere om sine tilbud.