Da det 13. oktober 2016 ble kunngjort at Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman) skulle få nobelprisen i litteratur tenkte prest Kari Sjursen at det hadde vært fint å markere dette med en konsert i Herøy kirke. Da hun senere på dagen møtte på Dylan-fan Jan Erik Sandnes ble rammene for en konsert lagt på rekordtid. Planen var at konserten skulle settes opp allerede før jul, men mange andre arrangementer i denne tiden førte til at den ble utsatt til over nyttår.

Slet med stemmen
I tillegg til lokale musikere var Dylan-tolker Jan Henriksen hentet inn som vokalist sammen med Tom Rammberg på munnspill. Selv om Dylan ikke er kjent for sin vakre stemme skapte en kraftig forkjølelse store problemer med stemmen for vokalisten i starten av konserten. Etter det vi har fått høre var det en stund usikkert om konserten kunne gjennomføres. Heldigvis klarte han å synge seg opp og mot slutten av konserten klarte han også å framføre den fremdeles dagsaktuelle sangen «Chimes of Freedom» helt alene i god Dylan-stil.

Godt utvalg av låter
Konserten hadde et godt utvalg av låter som fikk vist Dylans imponerende karriere gjennom 45 år. Etter først å ha fått framført noen av hans kjente protestsanger med «Blowin’ in the Wind» som kanskje er den mest kjente, fikk vi høre en del av hans låter som er blitt kjent i pop- og rockehistorien. Mange av disse låtene er nok også mest kjent med andre artister. Et eksempel er låten «Make You Feel my Love» som blant annet artisten Adele har laget en nydelig versjon av. Et annet eksempel er låten «Like a Rolling Stone» som av rocketidsskriftet Rolling Stone er kåret sangen til den beste av alle tider. Artister som Jimmy Hendrix, The Rolling Stones, The Wailers og Green Day har laget flotte versjoner av denne låten.

Et av konsertens høydepunkt var framføringen av sangen «Man Gave Names to all the Animals», som er en av Dylans kristne sanger. På denne låten slapp bandet seg litt ekstra løs i en tøff versjon av låten.

Egen Dylan-utstilling
I anledning konserten hadde biblioteksjef Roar Aune laget en egen Dylan-utstilling som var satt opp bakerst i kirka. Her kunne folk lese litt om artisten og se bilder og platecover fra artistens lange karriere. Utstillingen vil bli satt opp i bibliotekets lokaler på Herøy skole.

Flott innbundet
Bård Grønbech var med på konserten og foret publikum med faktaopplysninger om Dylan og hans låter. Dette ble gjort på en innsiktsfull og profesjonell måte som vitnet om gode kunnskaper om Dylan.

De lokale musikerne Johnny Birger Hanssen (for anledningen på bass), Harald Storholm (trommer) og Jan Erik Sandnes på gitar sørget for musikken sammen med tilreisende Tom Ramberg på munnspill. Ramberg og vokalisten kunne nok med fordel hatt litt mer tid til øving sammen med det godt samspilte lokale bandet, men alt i alt ble det ei flott stund i Herøy kirke med mange av Dylans flotte låter.

Herøy Menighet og prest Kari Sjursen skal ha all honnør for at de åpner kirkerommet for slike konserter. Kirka har meget god klang og er derfor godt egnet som konsertarena. En ekstra takk må også rettes til Jan Erik Sandnes som hadde satt sammen programmet for konserten. Etter at han tidligere var svært aktiv på revyfronten er det ekstra gledelig at han nå er tilbake i kulturlivet igjen. I følge han selv har han ikke spilt gitar på konsert siden 80-tallet og da er det virkelig imponerende å gjennomføre på en slik måte. 

Vi håper det ikke blir lenge til neste konsert i Herøy kirke.

På videoklippet nedenfor kan dere se et lite utdrag fra konserten.