De to låtene som er spilt inn denne gangen er «Dear Future Husband» av Meghan Trainor som synges av Sunniva mens Kristiane synger den flotte balladen «When We Were Young» av Adele Adkins.

Låtvalgene begrunnes litt forskjellig av de to unge «sangstjernene». Sunniva hadde lyst til å synge en sang med litt fart og derfor valgte hun denne låten. Kristiane hadde lyst til å synge en låt som både hun og hennes far Torgeir liker godt og derfor valgte hun denne flotte balladen av Adele. Sangene kan dere høre på Soundcloud ved å trykke på linken nederst i artikkelen.

Positive
Kulturskolerektor Reidar Moursund skryter av Sunniva og Kristiane og sier at de er svært positive og samarbeidsvillige.

- Jeg liker å gi elevene utfordringer og prøver å få dem til å synge og spille andre sanger enn det de kanskje har mest lyst til. På denne måten kan de utvikle forståelsen for musikk og lære seg å mestre ulike sjangere. Når det gjelder Kristiane og Sunniva så har de alltid vært åpne for å ta slike utfordringer.

- Jeg har lagt ned mye arbeid med disse innspillingene og da er det artig at sluttresultatet blir best mulig. Når jeg lager slike innspillinger legger jeg alltid vekt på å utvikle et eget arrangement i stedet for å lage en kopi av originalen. Denne gangen har jeg eksperimentert litt med noen effekter på sangen til Sunniva og vi ble begge godt fornøyd med hvordan det hørtes ut, sier Reidar Moursund som selv står for all musikken og det tekniske på innspillingene.

Viktig å komme seg ut
Reidar forteller at kulturskolen legger vekt på å komme seg ut av sine vante lokaler for å nå ut med musikken.

- Vi samarbeider med mange i Herøy og har ofte opptrådt på ulike tilstelninger. Jeg synes det er viktig at kulturskolen skal være aktiv i lokalmiljøet. Vi har også hatt flere samarbeidsprosjekt med skolen og den 10. april skal også Kristiane og Sunniva synge tre sanger i kirka under en gudstjeneste. Det blir imidlertid helt andre sanger enn de vi har spilt inn, sier Moursund.

Reidar forteller at Kristiane og Sunniva også har opptrådt på Herøydagan under kulturkvelden og på Sigridkongressen i Sandnessjøen for et stort publikum.

Egen låt i MGP junior
Kristiane og Sunniva forteller at de har vært med i kulturskolen siden de var fire år. De startet først i musikkbarnehage før de etter hvert har prøvd seg på ulike instrumenter i tillegg til sang.

- Jeg begynte med å spille fiolin hos den tidligere musikkskolerektoren før jeg begynte med gitar og ukulele. Jeg spiller litt gitar fremdeles, men jeg liker nok best å synge, sier Kristiane.

Kristiane har også prøvd seg med å lage egen låt og hun kom så langt at hun var med i audition på MGP junior i 2012 uten å komme videre.

Når vi spør henne om hun ønsker å satse videre på sangen så sier hun at det nok blir mer hobbybasert.

- Jeg skal begynne på Sandnessjøen videregående til høsten, men vil nok fremdeles fortsette med å synge. Egentlig har jeg litt sceneskrekk og blir fort nervøs når jeg skal stå på en scene og synge, men jeg har utviklet meg og blitt tryggere gjennom det jeg har lært hos Reidar i kulturskolen, sier Kristiane.

Sang og piano
Sunniva har også prøvd seg på ulike instrumenter i tillegg til sangen.

- Jeg startet med tverrfløyte for noen år siden, men gikk etter hvert over til å spille piano i tillegg til sang.

- Jeg liker godt å stå på en scene og drive med musikk, dans og drama og derfor satser jeg på at jeg til høsten skal begynne musikk, dans og drama på Hartvig Nissens videregående skole i Oslo, sier Sunniva som for øvrig har en far som jobber i filmbransjen.

Det kan også nevnes at Sunniva allerede har prøvd seg som filmskuespiller i kortfilmen «Zakariassen må dø» fra 2011 der hennes far Magne har regien.

Trykk på linkene nedenfor for å høre låtene.