Pernille synger julaften
Julaften starter gudstjenesten klokka 15 og da skal Pernille Reinertsen (15) framføre to sanger der hun selv akkompagnerer på piano. Sangene vi får høre er «Himmel på jord» og «Nordnorsk julesalme»

Pernille som nå bor i Arendal med sin mor går nå første året på musikklinja til Dalske videregående skole i Grimstad, der hun fordyper seg i sang.

- Jeg har sunget så lenge jeg kan huske og har et ønske om at jeg på sikt kan leve av sangen. I tillegg til piano spiller jeg gitar, men det er sangen som er mitt hovedinstrument, sier Pernille, som allerede har rukket å ha en del spillejobber både i Oslo, Arendal og Grimstad.

- Jeg liker best å synge soul og ballader, men alt er gøy, sier den dyktige 15-åringen til Herøyfjerdingen.

Opplev Øyvind 2. juledag
26. desember (2. juledag) skal Øyvind skal Ottesen synge tre kjente sanger under gudstjenesten som begynner klokka 12. Da får vi gjenhør med den kjente «O helga natt» (Adolphe Adam) og i tillegg skal han framføre «Ave Maria» (Bach/Gounod) og Panis Angelicus (Cesar Franck). Det er derfor bare for herøyfjerdingene å ta veien til kirka for å oppleve fantastisk sang. Det er menighetens faste organist Joanna Engesvik-Galkin som skal akkompagnere Øyvind under solistinnslagene.

Studerer sang
Øyvind Ottesen har i mange sammenhenger gledet herøyfjerdingene med sin flotte sangstemme. Øyvind går nå første året på institutt for musikk og dans på Universitet i Stavanger (tidligere musikkonservatoriet) der han er i gang med en bachelor i sang. Hans sanglærer er ingen ringere enn den kjente operasangerinnen Elisabeth Norberg-Schulz. Som dere skjønner er det derfor et meget vanskelig nåløye å komme inn på dette studiet. Øyvind har derfor alle muligheter for å nå langt med sin sangkarriere.

Under kan dere se to videosnutter fra øving i Herøy kirke med de to dyktige gjesteartistene.