Dronning Sonja på herøy-visitt

sonja
Dronning Sonja har i formiddagstimene i dag søndag vært på uoffisielt besøk i Herøy på sykkel. Her syklet hun omkring som hvilken som helst øyhopper og fikk omvisning i Herøy kirke og Herøy bygdesamling. Kirkeverge Bård Grønbech ble varslet knapt en time før omvisningen i kirka.
- Dronningen syntes det var fantastisk flott i Herøy kirke.
 
Hun var veldig fornøyd med det hun så og roste også det fine været.
 
Jeg fikk med Lillian Blakstad Nilsen som guidet dronningen rundt i kirka, sier kirkeverge Bård Grønbech som på kort varsel også fikk tak i museumsbestyrer Børge Evensen.
 
Med på den helt spesielle guidingen i museet var også Kristine Kleven som har sommerjobb i bygdesamlinga.
 
- Hun var veldig glad for at jeg ikke tak i Børge Evensen med det samme og derfor kontaktet henne.
 
Ellers hadde hun ikke fått oppleve dette, smiler Bård Grøbech som har gjort det han kunne for å skjerme dronningens besøk for pressen.
 
Syklet fra Hestad
Dronning Sonja skal, etter det Herøyfjerdingen forstår, ha gått i land fra kongeskipet Norge på Hestad på Dønna og sammen med et følge på seks personer har hun syklet derfra til Herøy.
 
- I bygdesamlinga kjøpte dronningen gule sydvester til seg og de to andre kvinnelige i følget. Og det ble en morsomhet at det står "Sonja" på innsiden av vestene, forteller Bård Grønbech videre til Herøyfjerdingen.
 
Lunsj på ukjent sted
Etter omvisningen i kirka og på bygdesamlinga syklet dronningen og hennes følge videre rundt klokken halv tre til lunsj. Hvor dette foregår kjenner ikke Herøyfjerdingen til.
 
Dronning Sonja var i går på Vega hvor hun også hadde tatt sykkelen fatt.
 
Foto: Kongehuset
sonja
Dronning Sonja har idag vært på sykkeltur i Herøy.

Annonser