Drifter ny brønnbåt fra Herøy

Brønnbåten Steinar Olaisen ved kai på Nord-Herøy_Arnt Erling og Jonny

I helga var det storstilt feiring og dåp i Lovund av den nye brønnbåten til Nova Sea Services. Brønnbåten som har fått navnet Steinar Olaisen etter grunnleggeren av Nova Sea skal driftes av selskapet Sjøtrans fra Herøy.

Arnt Erling Paulsen og Jonny Hanssen fra Herøy har på vegne av Nova Sea hatt byggeledelsen for nyinvesteringen på rundt 360 millioner kroner. De to gründerne har lang erfaring med drift av brønnbåter og har helt siden 1989 vært tilknyttet denne næringen. Helt fram til de i 2010 fusjonerte med Norsk Fisketransport drev de sin virksomhet gjennom egne selskaper. I 2014 solgte de ut sine aksjeposter i selskapet før de i februar 2015 ble ansatt i Nova Sea.

Driftes av Herøy-selskap
Gjennom selskapet Sjøtrans AS har de to herøyfjerdingene påtatt seg driftsansvaret for det nye flaggskipet til Nova Sea. Nybåten eies av rederiet Nova Sea Services AS som igjen er eid av Nova Sea AS.

- Selve skroget er bygd i Romania. Slepet tok 35 døgn og ble påbegynt i begynnelsen av november 2016. Den er utrustet ved Aas Mek. Verksted på Vestnes i Møre og Romsdal.

- Normal utrustningstid for slike båter er 6 måneder og vi har hatt et godt samarbeid hele veien, sier Arnt Erling og Jonny.

10 ansatte fra Herøy
I Nova Sea er det nå 10 ansatte fra Herøy. Foruten Jonny og Arnt Erling er det fem ansatte på nybåten og tre på land. Det kan nevnes at det kom inn hele 750 søknader til 9 stillinger på nybåten da disse ble utlyst i januar 2017.

Imponerende båt
Forrige torsdag lå den nye brønnbåten Steinar Olaisen til kai ved basen til selskapet Sjøtrans i Herøy. Mange benyttet anledningen til å komme om bord for å se på nybåten og de aller fleste ble nok mektig imponert over det de fikk se.

Båten har en lengde på 79,8 meter og bredde på 16 meter. Den har en lastekapasitet på 3600 m3 som tilsvarer 540 tonn med levende laks. Båten er rigget for åpen og lukket transport, sortering, smolt-transport, avlusing med filter for oppsamling av lus og UV-behandling av alt sirkulasjonsvann.

Gode fasiliteter
Den har 11 enmannslugarer med toalett og dusj, TV, musikkanlegg og sofagruppe. Ellers har skipet topp utstyrt messe og bysse, kaffebar ved arbeidsdekk, TV-stue, salong med panorama utsikt, kino, trimrom, samt skye lounge med jacuzzi og sittegruppe på toppen av styrhuset med 360 grader panoramautsikt.

Steinar Olaisen
Avdøde Steinar Olaisen var en av Norges første laksepionerer. Han var gründer for Nova Sea, og sammen med Hans Petter Meland gründer for hele oppdrettsnæringen i Lovund.

- Han gikk dessverre bort sommeren 2011, men Nova Sea drives fortsatt etter hans leveregler om ærlighet og nøkternhet i drift, og fokus på kvalitet, skriver Nova Sea på sine hjemmesider.

Med base på Lovund er Nova Sea AS en av de største nordnorske produsentene av oppdrettslaks med 33,33 heleide og fire deleide laksekonsesjoner. Selskapet kontrolleres fremdeles av Olaisen-familien gjennom selskapet Vigner Olaisen med 51,5 prosent av aksjene. Marine Harvest Group eier 42,4 prosent av aksjene.

Brønnbåten Steinar Olaisen ved kai på Nord-Herøy_Arnt Erling og Jonny
Arnt Erling Paulsen (t.v.) og Jonny Hanssen har vært byggeledere for den nye brønnbåten til Nova Sea. De har også driftsansvaret for båten gjennom sitt selskap Sjøtrans AS.
Bilde fra dåp
Her mannskapet samlet i forbindelse med dåpen i Lurøy. (Foto: Jonny Hansen)
Brønnbåten Steinar Olaisen i Herøy_fine fasiliteter
Det er fine fasiliteter om bord i Steinar Olaisen.
Brønnbåten Steinar Olaisen i Herøy_ved kai på Færøya
Den nye brønnbåten ved kai på Færøya ved basen til Sjøtrans AS.

  1 / 19 
 
Brønnbåten Steinar Olaisen 
Brønnbåten Steinar Olaisen
Her er mannskapet samlet foran båten i forbindelse med dåpen i Lovund. (Foto: Jonny Hanssen)
 


Annonser