I et strålende treningsvær fikk 30-35 spillere i alderen 12-16 år fra Herøy og Dønna gode treningstips fra de kjente fotballprofilene som tidligere har hatt stor suksess som spillere i både Bodø Glimt og andre klubber.

Yngve Magnussen deltok på treningsseminaret og har sendt oss en liten rapport.

- Stig og Runar tok en kort oppvarming uten ball, men med mye tøyelige bevegelser. Deretter fortsatte oppvarmingen med «tysker» (liten firkant) med ball og 1 til 2 personer i midten med kontinuerlige skifter.

- Spillerne ble så det delt opp i 4 lag som spilte kamp mot hverandre på 2 baner slik at det ikke ble opphold for noen. Under hele seansen ble det korte stopp med korte og enkle balanse- og tøyeøvelser. Runar og Stig var veldig fokusert på å få kontakt med alle spillere og avsluttet treningen med en felles peptalk før det ble en handshake med hver enkelt spiller. Det virket som om spillerne syntes dette var veldig bra og at de ønsket mere av dette, forteller Magnussen.

Teori for trenere
Etter treningsøkten på rundt en og en halv time fortsatte det med en teoridel for trenerne og kontaktpersoner på Herøy skole, med informasjon og diskusjon rundt Bodø Glimt sine visjoner og filosofi.

- Det viktigste budskapet fra de profilerte Glimt-spillerne var å ha det gøy med ball og ikke holde igjen noen som viser engasjement og iver for fotballen. De framhevet at det var viktig å la spillerne ha det gøy med det å lykkes og å feile. De avsluttet med å ønske Herøy og Dønna lykke til med sine håpefulle og sa videre at Bodø/Glimt er avhengig av å få talenter fra hele distriktet for å oppnå sin visjon om å være blant Norges 20 beste fotballag, sier Yngve Magnussen.

Runar Berg
Runar Berg (født 7. oktober 1970 i Haag, Nederland) er en norsk fotballspiller som spilte på midtbanen for Bodø/Glimt til han la opp mandag 20. september 2010. Tidligere spilte han for Rosenborg, Tromsø, Lyn og den italienske klubben Venezia.

Berg har vunnet fire seriegull og tre cupmesterskap i Norge, og har i tillegg spilt fem kamper for det norske landslaget. Hans styrker på banen er teknikk, overblikk, presise pasninger og engasjement. Han har toppet både spillerbørser og kortbørser i Norge.

Han er sønn av den tidligere midtbanespilleren Harald Johan «Dutte» Berg, bror til Ørjan, Arild og Terje Berg, samt nevø av Knut Berg og Terje Nilsen.

Han var Bodø/Glimts kanskje viktigste spiller på banen de siste 20 årene, og selv om karrieren er over fremstår han som en viktig støttespiller utenfor banen. Da Bodø/Glimt og andre idrettsklubber i Bodø slet med økonomien sesongen 2006 delte Berg ut 100 000 kr av egen lønn til Grand Bodø (15 000 kr), Bodø Håndballklubb - BHK (15 000 kr), Bodø/Glimt (50 000 kr) og barneavdelingen på sykehuset (20 000 kr). Foran 2009-sesongen valgte Berg å ikke heve sin lønn på 750 000, for å hjelpe klubben sin ut av økonomiske problemer.

Berg er den spilleren som har spilt flest kamper for Bodø/Glimt med 478 pr. 24. juli 2008.
Kilde: Wikipedia

Stig Johansen
Stig Johansen (født 13. juni 1972 i Kabelvåg, Lofoten) er en tidligere norsk fotballspiller som for tiden jobber som spillerutvikler for Bodø/Glimt. Han har tre A-landskamper for Norge. Johansen har tidligere spilt for Mjølner, Kabelvåg IL, FK Lofoten, Southampton, Bristol City FC og Helsingborg.

Stig Johansen fikk sitt gjennombrudd i Tippeligaen med Bodø/Glimt i 1995 etter å ha blitt kjøpt fra FK Lofoten. Johansen ble kjøpt under tvil, da han hadde da hatt et mislykket opphold i 2. divisjon hos Mjølner. Under sesongforberedelsene vinteren 1994/95 ble Johansen sett på som en mulig back fordi Glimt hadde vansker med å finne en spillende back i sitt 4-3-3 system. Tilfeldigheter gjorde at Johansen fikk noen innhopp i treningskampene som spiss; noe som resulterte i at Johansen nå ble et alternativ til både spissplassen og back, selv om han manglet erfaring fra toppserien.

Da serien startet ble Johansen en umiddelbar suksess, mye på grunn av evnen tl å være på rett sted til rett tid inne i 5 meteren. Han ble toppscorer med 19 mål i sin første sesong, og tok Glimt til bronse i serien. Han ble toppscorer i de to påfølgende sesongene med henholdsvis 13 og 12 mål. Grunnet gode prestasjoner i Glimt-drakten fikk Johansen i denne perioden prøvd seg på landslaget. Etter flere gode sesonger hos Glimt la Premier League klubben Southampton inn et bud på Johansen, og i 1997 ble han solgt. Han ble dermed den første proffspilleren i England solgt direkte fra Bodø/Glimt.
Kilde: Wikipedia

Foto: Yngve Magnussen