Dr. Ebbe liker seg godt i Herøy

Ebbe Grønvold

Ebbe Grønvold (26) er for tiden LIS1 (tidl. turnuslege) i Herøy kommune. Han liker seg godt i Nord-Norge og hadde Herøy som førstevalg da han skulle velge distriktturnus.

Ebbe er oppvokst i Stavern i Vestfold, men sier at han har blitt ganske forelsket i Nord-Norge etter å studert i Tromsø og vært i praksis i Sandnessjøen.

- Jeg studerte i Tromsø i seks og var veldig fornøyd med det. Det hører også med til historien at jeg har vokst opp en tid i Hammerfest så jeg hadde nok derfor litt forbindelse til nord fra før av. Etter å ha studert i seks år i Tromsø ble nok dette enda sterkere.

- Jeg har også vært i praksis i Sandnessjøen og var i den anledning mye på tur i nærområdene. Jeg er turinteressert og ble forelsket i Herøy og har også hørt mye bra om stedet og legekontoret. Jeg hadde derfor Herøy som førstevalg da jeg skulle søke meg ut i distriktturnus, sier Ebbe Grønvold.

Glad i naturen
Ebbe forteller at han i tillegg til jobben også har fått vært mye ute i naturen både på Herøy og i Dønna, Leirfjord og Sandnessjøen.

- Det har vært mye fjell og mange øyer, men jeg har ikke fått være så mye på havet annet enn med ferger og båter. Jeg driver mye med kajakk når jeg er hjemme, men har ikke somlet meg til å kjøpe en mens jeg er her.

Skal være i praksis til 1. mars 2020
Ebbe skal være i praksis i Herøy til 1. mars 2020 og vet ikke hva tiden vil bringe etter dette.

- Jeg har en samboer som er fra Sandefjord og vi har snart vært her oppe i åtte år. Da er det kanskje naturlig å vende nesen nedover igjen, men jeg vil alltid ha et forhold til plassen. Derfor vil jeg nok uansett komme tilbake på besøk på sikt, sier Grønvold.

Ebbe forteller at han har blitt overrasket over at det har vært så mye arbeid ved kontoret, til tross for at Herøy er et lite sted.

- Det har stort sett vært fulle lister daglig og mange utfordringer og det er jo bra i en sånn tjeneste. Det hadde jo vært dumt å bli sittende uten å ha noe å gjøre de dagene man er her. Jeg føler derfor absolutt at jeg har hatt et godt utbytte av tjenesten, avslutter LIS1-lege Grønvold.

Ebbe Grønvold
Ebbe Grønvold er for tiden LIS1-lege i Herøy.

Annonser