Vår planet live - A Live Experience
Konserten har fått tittelen «Vår planet - A Live Experience». Her blir publikum tatt med på en musikalsk reise som tar deg til de mest avsidesliggende stedene på jorden og introduserer deg for de mest ekstreme dyr og landskap som planeten vår har å tilby.

Musikkorpset Dønnahorn og musikkvenner fra Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Tromsø vil innta scenen for å gjøre de vakre filmscenene fra naturdokumentarene Planet Earth, Blue Planet og Frozen Planet enda mer overbevisende. De prisbelønte naturdokumentarene til BBC med kommentarer av Sir David Attenborough blir regnet som et av flaggskipene innen naturfilmer.

Mens publikum nyter de vakre bildene skal opplevelsen gjøres enda mer intens gjennom liveframføring av komponist George Fentons musikk. Dette er derfor et ambisiøst prosjekt som krever mye øving for at kommentarer og musikk skal komme på nøyaktig riktig tidspunkt i filmen.

- Og hvem er bedre til å veilede oss på denne reisen enn Sandnessjøens egen David Attenborough, Tor Erik Wiig? Med sin inspirerende fortellerstemme lar han oss oppdage historiene bak det visuelle og deler fakta om de storslåtte dyrene og landskapene du vil få se. Samspillet mellom filmopptakene, den levende musikken og «Sir» Tor Eriks stemme er fantastisk, og tar deg med på en følelsesladet reise fylt med undring og beundring, skriver arrangørene i omtalen. 

To deler
Konserten er inndelt i to deler der første delen av konserten er basert på fantasi og musikk fra blant annet Starwars-filmene. I del to blir det filmvisning der filmmusikken og kommentarene presenteres live.

Konserten og engasjementet rundt den fantastiske planeten vår er samtidig også en oppfordring til alle om å bevare den for framtiden. Valget er vårt …

Satt opp en gang tidligere
I november 2022 ble konserten første gang satt opp i Dønnahallen som en del av Dønnahorns 60-årsjubileum. I og med at dette ble en stor suksess har det derfor blitt arbeidet med å få satt opp konserten slik at flere kan få muligheten til å få den med seg. Med god støtte fra blant annet Bodø2024 har dette nå blitt mulig. Arrangørene håper derfor at riktig mange finner veien til Kulturbadet søndag klokken 16.

Fra Belgia til Dønna
Sabine kommer fra Belgia og flyttet til Norge for rundt tre år siden. Hun fortalte i forkant av jubileumskonserten at hun alltid har vært opptatt av naturen og er fasinert av dokumentarene fra BBC med David Attenborough. Når hun nå er omgitt av flott natur følte hun derfor at hun måtte gjøre noe sammen med Dønnahorn. Sabine er utdannet til profesjonell musiker og har vært klarinettist i mange år i orkester i Belgia. Den siste tiden sluttet hun som musiker og var i administrasjonen bak scenen i orkesteret.

- Det var pandemien som gjorde at jeg flyttet til Norge. Jeg jobbet så hardt før pandemien og plutselig stod verden stille, og jeg måtte begynne å tenke. Jeg satt alene inne i tre måneder, og da bestemte jeg meg for å flytte til et sted der natur er mest viktig. I Belgia er alltid mennesker mer viktig enn natur, men her er det motsatt. I Belgia tenker de at alt er mulig og at man skal utnytte alle dager og minutter av livet. Dette ble for mye for meg, og jeg trengte derfor et saktere tempo og mer kvalitet i livet, uttalte Sabine Uytterhoeven til Herøyfjerdingen i november 2022.

Billetter til konserten kan kjøpes ved å trykke på linken nedenfor.
Trykk her