Hjemmelagets første mål kom etter fem minutter og det var Ronny Jensen som headet inn et innlegg fra Øyvind Isaksen. Da hadde imidlertid gjestene allerede to minutter tidligere puttet en ball i buret til hjemmelaget.

Gleden varte ikke lenge, for etter ti minutter var gjestene igjen i ledelsen 2 - 1. Dette sto seg til pause og var etter spill og sjanser helt fortjent. Så langt.

Etter pause kom det raskt to episoder som fikk stor innvirkning på kampen:

* Etter fem minutter ble Ronny Jensen felt av gjestenes keeper og Alf Torbjørn Westin var sikker fra straffemerket: 2 - 2.

* Etter ti minutter av 2. omgang ble Meløys Ivan Rindsøy utvist for å ha kastet et innkast i hodet på en Dønna/Herøy-spiller. Dermed måtte Meløy fortsette kampen med 10 mann.

Det ga seg utslag i stort press fra hjemmelaget. Og 25 minutter ut i andre omgang kom avgjørelsen på et klokkerent traff av Ronny Jensen. Fra rundt 20 meter føk ballen inn oppe i høyre hjørne for gjestenes keeper.

Dønna/Herøy står nå med 31 poeng i serien og klatret opp på 4. plass. Laget passerte Bodø/Glimt 2 (29 poeng) som er neste motstander i Bodø 16. september.

Andre resultater lørdag: Bossmo/Ytteren - Junkeren 3 - 0 Drag FK - Fauske/Sprint 1 - 5