21. desember vedtok Dønna kommunestyre å bygge idrettshall til en sum av 39 millioner kroner.

Redusere kostnadene I forbindelse med formannskapets og kommunestyrets behandling av denne saken er det blitt anmodet om at rådmannen vurderer å se på mulighetene for å redusere utbyggingskostnadene.

Det har rådmann Tore Westin gjort ved å se på mulighetene for å leie ut deler av hallen til Fysioform Treningssenter og til Dønna Skytterlag, Dønna Jeger-, Fisk- og Friluftsforening og eventuelt andre foreninger med tanke på å drive organisert skyteaktiviteter i den planlagte skytehallen.

Intensjonsavtale Fysioform Treningssenter AS har gjennom underskrevet intensjonsavtale bekreftet at de vil leie de planlagte utleielokalene i 2.etasje i garderobebygget.

Med bakgrunn i dette samt i tidligere tydelige politiske signal tilrår rådmannen at disse lokalene klargjøres som forutsatt i anbudet.

Skytehallen Når det gjelder skytehall så har formannskapet tidligere signalisert at dette vil bli vurdert utifra hva som framkommer i møtene med Dønna Skytterlag og DJFF.

Under henvisning til skriv av 06.01.11 fra DJFF så vil rådmannen tilrå at skytehall bygges og at det på et senere tidspunkt inngås en avtale mellom kommunen og DJFF vedrørende disponering og bruk av denne.

Klatrevegg Når det gjelder klatrevegg så vil rådmannen tilrå at kommunen benytter opsjon i anbudet.  Dette først og fremst utifra flerbrushallperspektivet (flere brukere av bygningene enn dersom bygningen kun inneholder en ren idrettshall).

Dernest vektlegger rådmannen at man trolig har fått et meget gunstig tilbud, dersom klatrevegg skal anskaffes om noen år, vil trolig kostnaden fort bli dobbelt så høg.

Med bakgrunn i opplysninger gitt av teknisk sjef så har rådmannen også vektlagt at montering av klatrevegg vil ha gunstig innvirkning på akustikk problematikken i en slik bygning, og derfor redusere mulighetene for at man må inn med senere tiltak i en slik sammenheng.

Det er ikke satt av penger til eventuelle nødvendige akustikktiltak.

Dønnahallens Venner Når det gjelder arbeidet med å skaffe til veie sponsorinntekter på minimum kr. 900.000 som forutsatt av kommunestyret så vil rådmannen tilrå at formannskapet oppnevner et ”sponsor-laug” kalt Dønnahallens venner.

Hvor stort utvalget skal være, antall medlemmer, har ikke rådmannen noen sterk formening om og fremmer ikke innstilling på noe bestemt antall.

De som velges inn i utvalget bør innha personlige egenskaper som ”selgere” samtidig som det er viktig at formannskapet blir representert i dette, kanskje med leder?

Det er også viktig at sentrale foreninger som idrettslag, turnlag, med flere trekkes inn, dette for å skape eierforhold samt om mulig unngå at man ”tar” sponsormidler som i dag går til løpende aktiviteter.

Stål eller betong? Formannskapet må avklare hvorvidt man skal endre fra stålbygg til betongbygg.

Rådmannen finner det ikke mulig å fremme innstilling til formannskapet på dette da man ikke har fått tilbakemelding fra entreprenør på hvilke økonomiske konsekvenser dette vil ha.

Slikt oppsett vil trolig foreligge innen formannskapets møte den 25. januar d.å. Rådmannen vil derfor om ønskelig kunne legge fram innstilling på dette i møtet.