Streetlight kvalifiserte for norgesfinalen i går søndag  i Oslo og nå kan guttene gjøre seg klare for finale på John Dee i Oslo 17. mars.

Verdens største Dette er en konkurranse som foregår i 25 land og ender opp med en internasjonal finale.

GBOB er verdens største talent konkurranse for band i alle sjangre, og det er meget stort av de unge guttene å nå fram til en slik finale.

Kjempefornøyde - Vi er kjempefornøyde og resultatet ble en skikkelig overraskelse, fordi de 24 andre bandene vi konkurrerte mot var meget dyktige og rutinerte, sier Loutai Bye til Helgeland Arbeiderblad.

Av de 25 bandene som deltok under konkurransen, er Streetligt et av fem som nå går videre til neste runde som er 17. mars.

Her er det 20 norske band som konkurrerer, og hvis Streetlight er heldige og går videre også her, så blir neste runde mot 20 utenlandske band.

- Det er artig at vi har kommet så langt og vi har fått mye skryt av andre mens vi har vært her nede, forteller Bye videre til Helgeland Arbeiderblad.

Første nord-norske?  Det er mye mulig at dette er første gang et nord-norsk band går til finalen i denne konkurransen.

Bandet består av kun dønnagutter, nemlig Sindre Jørgensen Mathisen påvokal /Bass, Lotai Bye gitar /vokal og Einar Solfjell på trommer.

(Foto: Victoria Langseth)