"Dønna" erstatter "Thorolf"

torolf_05
Fra mandag 25. januar vil det bli hurtigbåtferja "Dønna" som skal gå i ruta til "Thorolf Kveldulfsøn" på herøysambandet. Sistnevnte skal på slipp i halvannen til to uker.
Egentlig skulle "Thorolf Kveldulfsøn" på slipp i kommende uke, men forsinkelser med deler til hurtigbåten "Helgeland" (som er på slipp nå) fører til forsinkelser.
 
Halvannen til to uker
- Vi regner med at det nok ikke blir før mandag 25. januar vi tar "Thorolf" opp på slipp. Der blir hurtigbåten halvannen til to uker.
 
I denne perioden blir det hurtigbåtferja "Dønna" som skal trafikkere den samme ruta, opplyser teknisk sjef Øyvind Iversen til Herøyfjerdingen.
 
Tar 75 passasjerer
"Thorolf Kveldulfsøn" tar 100 passasjerer, mens "Dønna" tar 75. Dermed er det en god erstatter som tar over herøysambandet i denne perioden.
 
"Dønna" kan også ta biler, men teknisk sjef Øyvind Iversen sier at hurtigbåtferja bare vil gå som hurtigbåt og ikke ta med biler.
 
"Dønna" blir dermed tatt ut sambandet Sandnessjøen - Solfjellsjøen  Vandve, men får i stedet "Renøy" som overtar denne ruta.
torolf_05
"Thorolf Kveldulfsøn" skal på slipp.

Annonser