Gøril Johansen i 6. klasse er innom tannlegekontoret i Herøy. Hun føler seg svært så komfortabel i stolen til tannlege Siv Hestmark.

- Helt greit - Det er helt greit å komme til tannlegen i Herøy, sier hun og mamma Marita Johansen.

- Det er mye bedre å dra til Herøy enn å kanskje ta hele dagen fri for å dra til tannlegetime i Sandnessjøen, sier Marita Johansen til Herøyfjerdingen.

Asle Åkerøy har akkurat vært inne hos Siv Hestmark med sine to døtre Frida (i 5. klasse) og fire år gamle Mina Marie.

Bedre enn Sandnessjøen - Selvfølgelig skulle vi helst sett at tannlegekontoret på Solfjellsjøen hadde blitt opprettholdt. Det var jo veldig greit ettersom vi bor der selv.

Men når kontoret ikke lenger er i drift er det mye bedre å dra til Herøy enn til Sandnessjøen.

Nå kan vi ta oss fri fra arbeid og ungene ut fra skolen akkurat den tiden det tar å dra til og fra Herøy.

200 elever I verste fall hadde hele dagen gått med hvis vi måtte dra til Sandnessjøen for en tannlegetime, sier Asle Åkerøy til Herøyfjerdingen.

Rundt 200 elever fra Dønna har altså nå blitt knyttet opp til tannlegekontoret i Herøy, og i dag – med ekstra stort innrykk fra Dønna – var bemanningen på tannlegekontoret i Herøy styrket kraftig.

Økt bemanning I tillegg til Hestmark og assistent Rita Larsen, var både tannpleier Bjørg Bjørnø og tannhelsesekretær Anna Andersen mobilisert.

I tillegg til elevene på Dønna, har vi også fått de prioriterte gruppene på Dønna, som for eksempel beboerne på sykehjemmet og hjemmesykepleien, avslutter Siv Hestmark.

Nedprioriterer voksne På grunn av den økte arbeidsmengden, blir tannlegekontoret i Herøy nødt til å nedprioritere de voksne.

Elevene fra Dønna ved den videregående skolen i Sandnessjøen skal få sin tannbehandling hos tannhelsetjenesten i Alstahaug.