Deler av fotballplassen utenfor skolen er sprengt vekk for å gi plass til flere parkeringsplasser.

Men den tapte fotbalplassen har elevene for lengst fått tilbake ved at det er kommet en flott kunstgressbane tett ved siden av.

Nå skal det bli plass til rundt 40 biler, men hele arbeidet blir ikke ferdigstilt før neste år, opplyser Plan- og Utviklingssjef Roy Nilsen til Herøyfjerdingen.

Utkjøringen flyttes - Utkjøringen fra parkeringsplassen blir flyttet noen meter østover, mot bygdesamlinga. Det vil ikke skje før til neste år.

- Nå legger vi til rette for å sette opp murene rundt parkeringsplassen, sier Nilsen.

Tidligere har det vært hvite betongmurer mot parkeringsplassen. Nå kommer det opp samme type mur som mellom kunstgressbanen og idrettshallen.

Tidligere har grusbanen vært benyttet som parkeringsplass ved store arrangementer i skolen og hallen.

Etter at grusbanen er blitt til kunstgressbane kan ikke dette skje. Den utvidede parkeringsplassen vil nå dekke det daglige behovet for parkeringsplasser.

I tillegg blir oppstillingsplassen for busser noe større.

Utvidelsen av parkeringsplassen er en bit av "Del 1" for planområdet ved sentralskolen, vedtatt i kommunestyret 19. april 2006.

Del 1 består av: Gang- og sykkelvei, lekeområder ved sentralskolens barnetrinn, kunstgressbane, parkeringsplassog bussoppstilling,

- Det er blitt gjort noen endringer i forhold til opprinnelig plasn. Blant annet har man valgt en mer kompapt løsning for gang- og sykkelvei, sier Roy Nilsen.

Del 2 består av: Lager, rømningsveier og eventuell økning av toalettkapasiteten ved Herøyhallen, samt ferdigstillese av uteområdet ved sentralskolen.

Del 3 består av: Sceneinngang aula og utvidelse av inngangsparti Herøyhallen (sammenbinding Herøyhallen og aula).