Distriktssenteret er et nasjonalt kompetansesenter som jobber for å styrke kommuner og regioner sin evne til å utvikle attraktive og vekstkraftige lokalsamfunn.

Trude Risnes forteller at de har fått en skikkelig god orientering om hva som er gjort og hva en tenker å gjøre framover og hva det er behov for. Hun er rådgiver i avdelingen tjenester i lokalsamfunn og har kontorsted i Sogndal.

Med seg på turen til Herøy hadde hun med seg Aina Sofie Brox som har kontorsted i Sandnessjøen. Aina mener at Herøy gjør mye bra som man har nytte av å lære og dele med andre.

- Vi har snakket om Herøy i mange sammenhenger, men jeg har ikke vært her før, så nå får jeg endelig sett det en stadig vekk snakker om, sier Trude Risnes.

Bra at Distriktssenteret ønsker å komme til Herøy
Ordfører Elbjørg Larsen mener det er bra at Distriktssenteret ønsker å komme til Herøy.

- Vi tar imot dem med glede, og det som jeg synes er spennende framover er at vi er under oppstart av nytt planverk i kommunen og at Distriktssenteret har mye kunnskap å bidra med og kan være en god sparringspartner i dette arbeidet, sier Larsen.

Elbjørg trekker også fram at daglig leder Stig Nerås i det kommunale boligselskapet HerBo gjør en god jobb for kommunen.

Trude Risnes forteller at Distriktssenteret samarbeider godt med Husbanken og at de utfyller hverandre.

- Husbanken er gode på det som handler og bostedsutvikling, tilskudd, lånevilkår, virkemidler og kompetanse, og så kan vi fylle ut med at vi har den samfunnsutviklingen som fører til at boligen ikke står for seg selv, men fungerer som del av noe mer. Vi har også en viktig rolle i å støtte kommunene og melde opp behov til nasjonal politikkutvikling i et distriktspolitisk perspektiv, avslutter Risnes.