Digitale julesendinger ligger på Youtube

Herøy kommunes juleforestilling

Før jul ble det laget to digitale julesendinger/konserter som ligger lagret på Youtube og kan ses av dem som ikke har fått disse med seg.

I og med at det før jul ikke var mulig å samle mye folk i kirka til tradisjonell julekonsert fikk Herøy kommune produsert to digitale sendinger som første gangen ble vist søndag 20. desember 2020. Disse sendingene ligger fremdeles lagret på Youtube og kan ses av dem som måtte ha interesse av dette.

Under Herøy kommunes juleforestilling holdt også vår spreke ordfører Elbjørg Larsen en fin julehilsen fra Stortuva i Øksningan (28:48 ut i sendingen) som vi gjengir her:

Kjære gode Herøyfjerding
Dette året har vært annerledes, derfor blir min julehilsen til dere også annerledes.

Å få trua på at ting skal bli bedre kan kanskje sammenlignes med en tur opp i høyden? Man starter nede, kanskje i en dal, man strever seg oppover, veien er bratt, på noen partier utfordrende, man blir andpusten, men så …så kommer man nærmere toppen og der åpenbarer det seg et bilde, et syn og en belønning. Det er alltid verdt strevet. Sånn er det med mange ting i livet, ikke bare en enkel fjelltur.

Når man kommer opp på Stortuva så ser man hele Herøy, øyriket vårres og det er lett å se framover og oppover herfra. Det er lett å se hverandre. Når vi løfter blikket her oppe så tenker jeg at vi er en bitte liten del av verden, men det er her vi lever, det er her vi skal utvikle oss, og hver av oss som bor her må bidra til at Herøy blir en bedre plass i framtia.

En av mine førjulstradisjoner er å lage meg noen frikvarter i advetstia. Advent er jo ventetid, og hele dette året har gått med til mye venting, venting på at verden skal normaliseres igjen etter måneder med korona. Jeg vil bare takke alle for tålmodighet, for løsningsorientering, for å få hverdagene til å fungere under en pandemi. Og vi vet ikke helt når ventetiden er over, vi må fortsette å oppføre oss som vi har gjort de siste månedene ei stund til.

Denne jula blir også spesiell, vi kan ikke samles så mye som før, derfor er det ekstra verdifullt om vi gir litt av vår oppmerksomhet og tid til andre. Ring, facetime eller send en hyggelig melding.

Jeg vil også rette en stor takk til alle dere som jobber disse juledagene for at våre innbyggere også skal få gode tjenester i julehøytiden.

Til slutt vil jeg ønske og minne på at vi tar vare på hverandre i jula, og tenker på alle de små og magiske øyeblikk som skapes nå, og som kanskje blir ei spesiell julefortelling for framtia.

Når jeg no står her med utsikt over heile kommunen vil e til slutt ta med de fine ordene fra «Nordnorsk julesalme» av Trygve Hoff:

Velsigna du dag over fjordan.
Velsigna du lys over land.
Velsigna de evige ordan.
om håp og ei ustrakt hand.
Verg dette lille du gav oss
den dagen du fløtta oss hit.
Så vi kjenne du aldri vil la oss forkomme
i armod og slit

Jeg ønsker hver og en ei fredelig og fin juletid!

Her er linkene til de digitale julesendingene som ligger på Youtube.

 

Annonser