Dette jakter vi på

elgjegere
Sju prosent av Herøys mannlige befolkning driver med jakt, men du finner ikke en eneste kvinnelig jeger. Grågås er det suverent mest populære jaktobjektet i Herøy, mens kråke (!) er en god nummer to med mink på tredjeplass. I går startet den ordinære grågåsjakta.
Når herøykarene går ut i naturen er det ikke for å jakte på kvinner. Selv om det i 2009/2010 er 20 registrerte rypejegere i kommunen.
 
I følge tall som Statistisk Sentralbyrå publiserte for 2009/2010 i går er det ikke registrert en eneste kvinnelig jeger i Herøy.  
 
Hele 50 herøyfjerdinger (les menn) er registrerte som småvilt- eller hjorteviltjegere. Disse tok i fjor ut 400 grågås, 170 kråker, 110 villmink og 60 storskarv.
 
170 kråker
Til sammenlikning ble det i fjor skutt 100 grågås i Dønna, 190 i Alstahaug og ingen i Leirfjord.
 
Til tross for at det er skutt hele 110 villmink i Herøy og 70 i Alstahaug, er det ikke registrert noen felte av arten i verken Dønna eller Leirfjord.
 
Overraskende nok er det skutt hele 170 kråker i Herøy så langt i 2009/2010, mens 90 er skutt i Dønna i samme periode, 370 i Alstahaug og 100 i Leirfjord.
 
Dønnaværingene har i tillegg skutt 30 skjærer, mens det ikke er registrert en eneste skutt skjære i Herøy eller Leirfjord. I Alstahaug er det skutt 60 skjærer.
 
Mye hare i Dønna
I Dønna er det skutt hele 270 harer og intet mindre enn 70 orrfugl. Men – hele 15 herøyfjerdinger er registrerte harejegere og har ventelig vært på Dønna og felt noen av de 270 harene.
 
Alstahaug er alene på lista over felte kortnebbgås (40), ravn (30) og ringduer (50).
 
Overraskende for mange er det nok at det er felt hele 30 rødrev i Alstahaug og det samme i Leirfjord.
 
Ellers forteller illustrasjonen til høyre sitt om fordelingen av jegere og type jakt i de fire HALD-kommunene. Vær oppmerksom på at to prikker i en kolonne betyr at det er registrert noen, men tallet kan av ulike årsaker ikke fastslås.
elgjegere
20 herøyfjerdinger jaktet på elg i fjor, men grågås er det mest populære jaktobjektet i Herøy.
jaktill_antall_jegere
Ingen kvinner registrerte som jegere i Herøy. To prikker i en kolonne betyr at det er registrert noen, men tallet kan av ulike årsaker ikke fastslås.

Annonser