- Litt ut i prosessen med "Livslenka", kom behovet for en logo som kan være et symbol som kan bygge opp under tematikken i musikkverket.

Flere forslag Vi har hatt en prosess med flere forslag, og vi falt for akkurat dette forslaget fra kunstneren Inger Meyer, sier kunstnerisk leder for musikkverket Alf Knutsen.

Og det er et meget talende bilde på hva ”Livslenka” handler om Inger Meyer har laget.

God-følelsen - Bildet lokker så til de grader på god-følelsen, sier Alf Knutsen som legger til at man skal kunne bearbeide maleriet til ulike formål, som plakater, brosjyrer, billetter og mer.

- Og så er det artig at det er en herøykunstner som har kommet opp med dette, sier Knutsen og får støtte fra Annette Stenseng i kirkespillkomiteen.

Gode relasjoner til Herøy - Vi brukte et maleri av herøykunstneren Rolf Jørgensen til kirkespillet ”Vaart Daglige Brød”.

Da er det morsomt at vi denne gangen også har en kunstneren med gode relasjoner til Herøy med oss, sier Stenseng.

Inger Meyer har sommerhus og galleri i Herøy. På telefon fra USA sier hun at hun fikk innspill på hva musikkverket handler om.

Livsglede - Tiden går og generasjoner kommer og går. Samtidig skulle ikke bildet være dystert, men uttrykke glede over livet, slik ”Livslenka” gjør.

Sommerfuglene har et kort liv, men de symboliserer også livsglede.

Tiden går Klokka er et bilde på tiden som går og blir borte, sier hun og overlater resten til den enkeltes fantasi.

Musikkverket handler kort fortalt om livsløpet, fra vugge til grav.

Teksten til musikkverket "Livslenka" er skrevet av lyrikeren Helge Stangnes fra Tromsø, men herøyfjerdingen Reidar Moursund har skrevet musikken.

Verket skal oppføres i Herøy kirke 29. og 30. juni i sommer.

Se "Relaterte nyheter" for mer om "Livslenka".