Etter mange vintre med lite snø og skikkelig vintervær ser det nå ut som skikkelig vintervær med skiføre har ført til at interessen for ski og skiutstyr har tatt seg skikkelig opp. Dette har selvsagt sportsbutikken i Herøy fått merke og tatt konsekvensen av.

Ønsker å yte bedre service
- Det er sjelden vi har snø på Herøy og folk er derfor lite kjent med hvordan skiene skal behandles, men de vil jo gjerne gå ski når muligheten er der. Det er da artig å kunne være med på å yte en bedre service for at kundene skal få en bedre skiopplevese, sier Kurt Arild Nilsen på Herøy Sport og Fritid til Herøyfjerdingen.

- Derfor har jeg investert i smørebord og skijern og ulike vokstyper for å sørge for at kundene får en bedre skiopplevelse, sier Kurt Arild.

Som to forskjellige verdener
En av dem som har vært innom sportsbutikken for å få preparert skiene er Wenche Skagen og hun forteller at skiene etter å ha blitt behandlet ikke er til å kjenne igjen.

- Tidligere kom jeg meg hverken opp eller ned bakkene på et skikkelig vis. Det er som to forskjellige verdener, sier Wenche Skagen.

Alle ski skal behandles
- Alle ski bør behandles før de tas i bruk. Du skal sette skiene inn med glidevoks for å få dem til å gli godt og samtidig beholde fuktigheten i sålen. Dette gjelder også smørefrie ski. I tillegg må det selvsagt også legges på festesmurning på vanlige ski, sier Nilsen.

- Det er viktig at skiene behandles forsiktig slik at glidevoksen ikke blir ødelagt. Dermed bør en holde seg unna veier som er fulle av strøsand. Det er nokså enkelt å forklare egentlig. Når ungene skal ake i snøen setter de seg ikke på et sandpapir, men de setter seg heller på en søppelsekk for å få best mulig glid. Slik er det også med skiene, avslutter Nilsen. Kurt Arild på Herøy Sport og Fritid legger til at han de siste 14. dagene har solgt 60 par ski.