Ordføreren hadde nylig møte med skattedirektør i Region Nord Rune Sørra for å drøfte problemene med at utenlandske tilflyttere til Herøy nå må helt til Mo eller Brønnøysund for å registrere seg.

Herøy eller Sandnessjøen - Det ble et positivt møte, som endte med at man skal finne en løsning som gjør at registreringen enten kan foregå i Herøy eller kanskje i Sandnessjøen.

Kontoret i Sandnessjøen har manuelt utstyr som kan tas med til Herøy for å gjøre jobben her.

Lettere å flytte én Og dessuten - det er lettere å flytte en person fra Skatt Nord til Herøy enn å flytte 20 tilflyttere fra Herøy til Sandnessjøen, sier ordfører Arnt Frode Jensen.

Meget fornøyd med at folk skal slippe å reise til Mo eller Brønnøysund for å bli registerert.

Permanent flytting?  Gjennombruddet i saken er et brev fra finansminister Sigbjørn Johnsen til Skatt Nord hvor sistnevnte fikk beskjed om å ordne opp i saken.

(Se "Relaterte nyheter")

- Skatt Nord skal også senere vurdere lokalisering for denne registreringen. Kanskje blir den flyttet til Sandnessjøen, i stedet for Mo, avslutter ordfører Jensen.

SAKEN: Fra 1. februar i år må de som ikke er registrert i Folkeregisteret tidligere reise til enten Mo i Rana eller Brønnøysund for å få utført tjenesten. Inntil i fjor ble dette utført i Herøy.

Herøy har en stor andel tilflyttinger fra utlandet, de fleste arbeidsinnvandrere fra EØS.