Det blir kassefabrikk på Hestøya

9_stokbakken
I dag slapp fabrikksjef ved Marine Harvest Kjell Stokbakken nyheten som er årets julegave til Herøy: I mars starter arbeidet med en kassefabrikk på Hestøya. Til høsten skal de første kassene leveres til oppdrettsgiganten. Dette kan være den utløsende faktoren for flere etableringer.
- Dette er en viktig sak og en flott julegave til herøysamfunnet, sa Kjell Stokbakken helt i slutten av sin tradisjonelle juletale til de ansatte på Marine Harvest i dag.

Før han fortsatte:

Nye arbeidsplasser I oktober/november skal de første kassene leveres fra den nye kassefabrikken som skal etableres på Hestøya, i nær tilknytning til Marine Harvest sine lokaler.

Det betyr nye arbeidsplasser og nye muligheter. Men det er ikke vi som skal drive dette, sier Stokbakken.

Til Herøyfjerdingen utdyper han:

Flere interesserte - Det har vært flere interesserte inne i bildet som ville drive en slik kassefabrikk, og det er nå klart at det blir igangsatt produksjon her til høsten.

Men det vil fortsatt drøye en måneds tid før vi kan offentliggjøre hvem det blir som skal drifte fabrikken, sier Stokbakken til Herøyfjerdingen.

I dag får Marine Harvest i Herøy sine isoporkasser fra Atlantic Styro i Lovund og Stokbakken understreker at han er meget fornøyd med lovundbedriften.

Fem – seks arbeidsplasser - Vi inviterte dem videre inn i dette prosjektet, men de takket nei til det, sier fabrikksjefen.

Han mener det er antydet at en slik kassefabrikk kan gi fem – seks nye arbeidsplasser.

Men det er ikke hele årsaken til at mange nå gleder seg stort.

- Etableringen av denne fabrikken vil være en katalysator for enda flere etableringer i næringsparken her på Hestøya.

Når man ser at denne fabrikken kommer, tror jeg andre følger på, sier Kjell Stokbakken.

For Marine Harvest betyr denne etableringen både sikker leveranse av kasser og lavere priser.

Pallefabrikk neste Og tror at etableringen at en pallefabrikk også er nær forestående. Og ordfører Arnt Frode Jensen er like optimistisk.

- Ja, jeg tror dette bare er starten på flere etableringer i næringsparken, enten i tilknytning til Marine Harvest eller Seløy Undervannservice AS. Mulighetene er veldig store.

At vi kunne slippe denne nyheten nå like før jul gjør at dette blir en gledelig og veldig fin julegave til Herøy.

Vi har sittet på denne saken en stund og hadde håpet å kunne presentere den for kommunestyret 14. desember, sier ordfører Jensen.

I tråd med investeringene Han legger til at kassefabrikken er helt i tråd med de investeringer som kommunen har gjort på Hestøya.

Da Marine Harvest etter lang tids nervepirrende vurderinger for noen år tilbake til slutt bestemte seg for å ikke legge ned i Herøy, bestemte Herøy kommune seg for å jobbe for å befeste bedriften sterkere i kommunen.

Behandlet i formannskapet - Noen syns kanskje vi brukte mye penger, men det viste seg å være nødvendig. Nå får vi igjen for det, sier ordføreren og legger til at formannskapet i går la til rette for etableringen av kassefabrikken på Hestøya.

Noen hus må flyttes, men det skal gjøres på beste måte uten at noen blir skadelidende.

Nå kan vi feire jul og hilse enda en bedrifts-etablering velkommen, sier ordfører Arnt Frode Jensen.
9_stokbakken
Fabrikksjef ved Marine Harvest Kjell Stokbakken kunne i dag slippe nyheten som er årets store julegave til herøysamfunnet.
9_MH_forsamlingen
En spent forsamling ansatte hører på Stokbakkens orientering.
9_afj
- Dette tror jeg vil utløse flere bedrifts-etableringer på Hestøya, sier ordfører Arnt Frode Jensen.

Annonser