Kvelden var to-delt, med en kulturell bit hvor Herøy Musikkorps ledet an og en dansefest til slutt på kvelden hvor Banana Airlines sto for musikken.

Herøy Musikkorps framsto for anledningen som et velspillende storband under ledelse av sin dirigent Lars Olav Mogård Larsen.

Kvelden startet med at de Marine Harvest-ansatte paraderte inn i hallen til taktfast applaus og sangen "Seier\'n er vår" fra korpset. Før de slakteriansatte fant sine plasser ved et langbord i hallen.

En av musikantene i korpset, leder for korpset Kirsti Iversen, leste humoristiske (liksom-)telegrammer fra blant andre fiskeriminister Helga Pedersen.

Det kulturelle programmet inneholdt, i tillegg til opptredender fra lokale folk, også taler av fabrikksjef ved Marine Harvest i Herøy Kjell Stokbakken og ordfører Arnt Frode Jensen.

Stokbakken sa blant annet at han ar imponert over de ansattes stå-på-vilje for å bevare arbeidsplassene.

- Jeg håper vi kan bevare denne gløden framover og jeg oppfordrer til samme engasjement for fabrikken framover, selv uten trusselen om nedlegging hengende over oss.

Vi møter tøffe affektiviseringskrav, men vi kan bli det beste slakteriet. Nå skal vi jobbe for at en ny trussel om nedlegging aldri skal komme, sa Stokbakken og takket alle som har stått på for å skape denne folkefesten.

- Vi setter veldig stor pris på hva dere har gjort. Gratulerer med seieren! avsluttet fabrikksjef Kjell Stokbakken og fikk enorm applaus fra en omtrent fullsatt Herøyhall.

Ordfører Arnt Frode Jensen kom inn på det som mange nok følte, nemlig at Herøy de siste par ukene også har mistet like mange arbeidsplasser som vi klarte å redde på Hestøya.

- Dette er meget alvorlig, men nå er ting på gang for å få disse arbeidsplassene på beina igjen.

Og fundamentet for å få disse igang igjen kan være nettopp Marine Harvest. Vi skal jobbe hardt for å klare også dette, avsluttet Jensen.

Jensen og Stokbakken måtte deretter konkurrere om hvem som raskest klarte å få på seg bekledningen til en ansatt på slakteriet, til stor jubel fra de frammøtte.

Etter den lokale underholdningen, hvor også Kai Kiil fra Banana Airlines joiket på "Samid Ædnan", overtok det populære bandet til Kiil.

Med blant annet "Yes, we have no bananas" fikk de opp stemningen ytterligere i Herøyhallen.

Det var festdeltakere også fra de omkringliggende kommunene denne kvelden.