På design og redesign har de fokus på å bruke ting som folk flest ville ha kastet og deretter redesigne det. De lærer om alle konsekvensene søppelet har for miljøet og samfunnet hvis det ikke blir tatt vare på. Målet med faget er at elevene skal få egne synspunkter om verdien av design og redesign i et miljø og samfunnsperspektiv.

I følge statistisk sentralbyrå (SSB) kaster hver person 433 kilo husholdningsavfall hvert år. På Herøy bor det ca. 1790 personer. Ganger vi det tallet med hvor mye søppel hver person kaster, kaster hele Herøy til sammen 775 070 kilo søppel hvert år. Hvis vi på Herøy produserer så mye, hvor mye produserer hele verden da?

På design og redesign er de veldig opptatt av plast i havet. Plast brytes ned veldig sakte og smuldrer opp til mindre plast partikler som kan gjøre veldig store skader på livet i havet. for å bruke plasten på nytt har de laget sjødyr, bilder og mye annet.

De bruker også veldig mye andre materialer som for eksempel, melkekorker, lyspærer, knapper, isbokser, pc-tastatur knapper, klær, alt slags tøy, smykker, dongeri, steiner, kopper og asjetter og mye mer. Elevene skal hele tiden være å utkikk etter ting som kan bli brukt på en kreativ måte. Hvis kanskje du har noen ting du tenker på å kaste som design og redesign kan være interessert i, kan du ta kontakt med skolen. Email: heroy.skole@heroy-no.kommune.no

Tekst og bilder: Dilana Holstad