Jonas Knutsen har tidligere drevet med fotball, men etter at han sluttet er det løping som har blitt den store fritidsaktiviteten. Sist helg deltok han på Lofoten Ultra-Trail som hvert år arrangerer løp for de som liker å løpe lengre distanser. Jonas deltok på et løp som i utgangspunktet skulle være på 48 kilometer, og som startet i Vestvågøy og endte i Svolvær. Ufyselige værforhold førte imidlertid til at løpet ble en god del lengre.

- I utgangspunktet skulle løpet være på 48 kilometer, men på grunn av at det ble svært dårlig vær med sterk vind, som blant annet førte til at to personer ble hentet med Seaking på første topp. Det siste fjellet som var på rundt 800 høydemeter ble derfor droppet. På grunn av det ble 800 høydemeter mindre måtte vi løpe mye lengre slik at løpet ble på rundt 60 kilometer, forteller Jonas.

Jonas forteller til tross for dette om en artig opplevelse selv om løpet ikke ble slik som han tenkte seg.

- Jeg dro jo egentlig til Lofoten for å se på den flotte naturen, men måtte i stedet fokusere i å se på stien slik at jeg ikke blåste overende. Heldigvis er jeg litt vant med dårlig vær på fjellet så det gikk bra for min del, forteller Knutsen.

Jonas forteller at han prøver å få løpt rund 40 kilometer i uka, men han sier samtidig at han nok er en av dem som løper minst og deltar i slike løp.

- Jeg har noen kompiser fra Drammen som deltar i slike løp som har vært med på slik ultraløp tidligere og de er oppe imellom 50-80 kilometer løping i uka. Jeg er derfor på rundt halvparten, men som småbarnsfar er det ikke så enkelt å være borte så lenge om gangen.

Gav mersmak
Etter et løp som for de fleste ikke vil gi mersmak gir imidlertid Jonas uttrykk for at han lyst til å trene og prøve meg på et enda lengre løp neste år. I Lofoten Ultra-Trail kan man delta på distanser fra 12 kilometer til rundt 160 kilometer (100 miles) så Jonas har mange distanser å velge blant.

- Selv om jeg er sliten nå har jeg lyst til å fortsette å trene for å se om jeg karer å løpe enda lengre neste år. Dette er første gang jeg har deltatt på et så langt løp, og jeg brukte 8 timer og 14 minutter på løpet. Jeg kom på en 37. plass blant rundt 80 som startet i min klasse. Til å være første gangen er jeg veldig fornøyd. Egentlig løp jeg bare for å se hvor mye kroppen min klarte å gjennomføre, forteller Jonas.

Vurderte å bryte løpet
Knutsen forteller at han på et tidspunkt holdt på å bryte løpet, men at han klarte å mobilisere seg til å fortsette.

- Den største utfordringen var at det ble så kaldt. På et tidspunkt var jeg for sliten til å jogge og for kald til å gå. Da var jeg usikker på hva jeg skulle gjøre. Da surret det litt i hodet om at jeg burde bryte, men når det er en målstrek i sikte så er det rart hva kroppen klarer å pushe seg gjennom, avslutter Jonas Knutsen.

Foto: privat