I møte i barne- og ungdomsrådet den 8. oktober ble Guro og Fredrik valgt som representanter på Ungdommens fylkesting.

Guro og Fredrik sier til Herøyfjerdingen at de tror det kan bli interessant å delta på samlingen i Bodø. Begge er samfunnsengasjerte og ønsker å være med på å bestemme.

Fakta:
Alle kommunene gis anledning til å velge to representanter i alderen 15-25 år, en jente og en gutt som skal representere kommunen på samlingen. Valget av representanter skal skje gjennom ungdomsråd eller tilsvarende medvirkningsorgan for barn og unge i kommunen.

Kommunerepresentantene har stemmerett på samlingen for Ungdommens fylkesting, der UNGplan for kommende år (2013) vedtas og det gjennomføres valg til Ungdommens fylkestings arbeidsutvalg. Representantene kan også stille som kandidater til arbeidsutvalget. Ungdommens fylkestings arbeidsutvalg består av totalt 18 representanter, hvorav ni er faste representanter og ni er personlig vara for hver av de faste representantene.

Representantene i arbeidsutvalget er geografisk fordelt med 1/3 fra nordfylket, 1/3 fra midtfylket og 1/3 fra sørfylket.

Ungdommens fylkesting (UFT) ble opprettet i juni 2001. Det skal være et fylkesting for ungdom mellom 15 og 25 år, der ungdom har reell innflytelse i saker som angår dem.

Målsetning for UFT:
Ungdom skal uttale seg i saker som angår ungdom i Nordland. Jobbe med saker som ungdom i Nordland er opptatt av. Være ungdommens talerør i Nordland!