Det var Herøy sentralskole som hadde klart å kapre den populære dansepedagogen og koreografen til Herøy, og det har skolen fått til gjennom "Den kulturelle skolesekken".

Samtidig brukte han onsdag kveld til å instruere vel 20 meget inspirerte jenter og gutter på Herøy ungdomsklubb i aulaen i skolen.

Her fikk ungdommene lære typiske amerikanske gatedanser, som "Street dance", "Hip-hop", Breakdance", "Showdance" og Carneval Dance". I tillegg til Rock n\' Roll.

- Onsdag deltok rundt 70 stykker på dagtid fra 5. - 7. klasse, forteller Simon Woodhaouse til Herøyfjerdingen i pause. Men selv i pausen dansen de ivrigste kursdeltakerne.

- Denne type dans og musikk er nok den som er mest populær hos ungdommene for tiden. Dansen kommer egentlig fra Amerika - fra gata, sier Woodhouse videre.

Han driver som dansepedagog og koreograf over stort sett hele landet. Fra Herøy gikk turen videre rett til Harstad hvor han skulle holde kurs for lærere i grunnskolen med tema "Musikk i skolen".

I Herøy var altså dansekursene med Woodhouse svært så populære. Woodhouse selv mener at TV-programmer som "Skal vi danse" har bidratt positivt til akkurat det.