Jentegruppa Jess har siden den ble dannet tatt mål av seg til å stå for et arrangement hver måned. Denne gangen er det linedance som står på programmet med instruktør Tonje Storvik.

Torsdag 11. desember mellom klokken 18 og 20 oppfordres derfor alle danseglade til å ta turen til aulaen på Herøy skole.

Denne dansen passer i følge arrangørene for alle fra 10 år og oppover. Dette blir et nybegynnerkurs og kanskje kan dette være starten på en linedancegruppe i Herøy.

- Få med deg noen og dans deg glad i desember. Ta med vann og gode sko, oppfordrer arrangørene.

Det koster bare 20 kroner å delta.

Danseglad instruktør
Tonje Storvik som opprinnelig kommer fra Lofoten sier til Herøyfjerdingen at hun har holdt på med dans så lenge hun kan huske og har vært aktivt med i dansemiljø i rundt 20 år. Hun er instruktør i både grunnkurs og videregående swing og har også grunnleggende instruktørkurs i linedance.

- Jeg lærte å danse gammeldans og swing som ung og siden jeg flyttet til Vesterålen har jeg drevet med dans i organisert form. Før jeg flyttet til Herøy var det veldig viktig at jeg kunne fortsette med dansen og jeg sjekket derfor opp mulighetene og har meldt meg inn "Kom og Dans" i Sandnessjøen, sier Storvik.

Linedance har jeg danset i 15-16 år og jeg gleder meg til nybegynnerkurset på torsdag, avslutter Tonje Storvik.

Hva er line dance?
Line dance er en koreografert dans med trinn som repeteres i sekvenser. Man danser i linjer eller rekker, og trenger ingen dansepartner.

Det er en myte at linedance bare er for den som liker cowboyhatt og country. Det er en del av historien. Linedance danses i dag til så og si alle typer musikk og rytmer; f.eks. vals, foxtrot, jive, tango, rumba, cha cha, salsa og mambo, - det er nesten ikke noe man ikke kan danse linedance til. Noen holder fremdeles fokus på bare country- og western line dance.

Linedance passer for alle, uansett alder, kjønn eller hvilken form man er i. Linedance er med på å fremme god helse på mange måter.

Linedance gir deg balanse og kontroll over kroppen, og hjelper deg å overkomme følelsen av å ha «to venstre ben». Det er god trening for å bli bedre i partnerdans også. Man memorerer forskjellige trinn i ulike danser, og det er veldig bra trening for hjernen!

Ved å delta på linedance lærer du deg å følge instruksjoner og samarbeide bedre med andre. Det er sosialt, og du vil kunne utvide nettverket ditt.

Linedance har en del egne uttrykk og terminologier. Disse blir brukt allerede fra nybegynnerkursene, slik at kursdeltagerne blir vant til å høre disse uttrykkene. Det finnes et utall koreograferte danser, fra veldig enkle danser for nybegynnere til avanserte danser. Alle danser har en step sheet - dansebeskrivelse – som forteller hvordan koreografien er bygget opp. Det beskrives med «spesialuttrykkene», og også detaljert hvordan hvert trinn skal utføres.

Kilde: Oslo Line Dance Club