Dan fra Canada søker slektninger i Herøy

5_rodlie1
Dan Rodlie fra Canada leter etter slektninger i Herøy. Han er nemlig oppvokst i Herøy og sammen med kona Lana håper han å ha fullført arbeidet til Herøy kommunes 150års-jubileum i 2012. Slektstreet innholder nemlig navn som Moe, Angel, Storrø, Albrigtsen og store deler av Herøy.
Dan Rodlie fra Canada leter etter slektninger i Herøy. Han er nemlig oppvokst i Herøy og sammen med kona Lana håper han å ha fullført arbeidet til Herøy kommunes 150års-jubileum i 2012.
 
Slektstreet innholder nemlig navn som Moe, Angel, Storrø, Albrigtsen og store deler av Herøy.
 
E-post
- Vi håper noen kan hjelpe oss, sier Dan til Herøyfjerdingen umiskjennelig helgelandsk. Med en liten ”touch” av amerikansk.
 
De ber folk som har noe å fortelle dem om enten å ta kontakt mens de er i Herøy eller bruke en av epost-adressene:
Dan: shipstamp@telus.net
Lana: lana­­_rodlie@telus.net
 
Dan Rodlie er oppvokst på Staulen, men etter noen år i utenriksfart som styrmann traff han Lana og slo seg ned i byen Trail mellom Calgary og Vancouver i Canada.
 
Hvor ekteparet bor, men hvert annet år oppholder de seg noen uker i Herøy.
 
Du har kanskje oppservert dem på en av kirkegårdene i Herøy. Dan med sin bærbare pc på armen og det skyldes ikke snobberi.
 
- Vi kobler alle opplysninger vi legger inn på pc med nettstedet ancestry.com. Det gjør at alle andre kan få nytte av våre opplysninger.
 
Tar bilder
Vi tar også bilder fra ulike steder som er nevnt i de opplysningene vi samler og legger de inn i samme database.
 
Det gjør at folk som har slekt som stammer fra for eksempel Hokleppan i Herøy kan se bilde fra hvor deres forfedre er fra, sier Lana.
 
Hun demonstrerer hvordan de har over 6000 navn som kan relateres til Dans slekt. Her finner vi navn som både Moe, Angel, Storrø, Albrigtsen og andre. Denne møysommelige slektsgranskningen startet i 1980.
 
På kirkegårdene finner de mye opplysninger som de legger inn på datamaskinen.
 
Stopper opp rundt 1600
- Vi har kommet tilbake til 1400-tallet med Dans slekt, men i Herøy har det stopper opp rundt år 1600.
 
Derfor håper vi at noen kan hjelpe oss videre. Nyeste navnet vi har i Herøy er Olea Sørensen og vår datter har døpt sønnen sin for Søren – nettopp for å holde navnet i hevd, sier Dan til Herøyfjerdingen.
 
Det vil si – Alfred Albrigtsen (død 2007) er det absolutt nyeste navnet de har fått, men han vet de lite om.
 
Født på Smøla
Dan er født i 1953 på Smøla. Hans mor het Hildur Rodlie og flyttet til Herøy i 1979 og døde i 1991. Men Dan ble som liten adoptert av sin tante i Herøy og vokste som nevnt opp på Sør-Staulen.
 
Om tre – fire år planlegger ekteparet å flytte til Herøy og tilbringe fem – seks måneder her, og resten av året i Canada.
 
Lana er for øvrig journalist og skriver for avisene Trail Daily Times og The Weekender. Dessuten er hun bokforfatter.
5_rodlie1
- Vi kobler alle opplysninger vi legger inn på pc med nettstedet ancestry.com. Det gjør at alle andre kan få nytte av våre opplysninger, sier ekteparet Lana og Dan Rodlie.
5_rodlie2
- Vår datter har døpt sønnen sin for Søren etter Olea Sørensen, sier Dan ved graven til Olea.

Annonser