Formålet med Krafttak mot kreft, er å finansiere forskning på kreft med spredning slik at fremtidens kreftpasienter skal få litt mer tid. Siden første Krafttak mot kreft i 2006 er det samlet inn over 430 millioner kroner til kreftsaken bare gjennom denne aksjonen.

Komiteen i Herøy bestod av leder i frivilligsentralen, Erika Puziene, lærer Kirsti Iversen og Karoline Stubberud Eide, som er avdelingsleder ved Herøy Bygdesamling. Det ble gjennomført flere kreative tiltak som førte til at det ble samlet inn i underkant av 16 000 kroner til aksjonen.

Kakedag, vindmølle-workshop og åpen dag på bygdesamlinga
Et av tiltakene var at ansatte i ulike bedrifter i Herøy ble oppfordret til å ta med seg en kake eller noe annet godt til kaffen, som de solgte til inntekt for aksjonen. På Herøy bygdesamling ble det arrangert vindmølle-workshop der det ble laget rosa vindmøller som senere ble solgt under åpen dag på museet. Planen var at det egentlig skulle arrangeres en kreftmarsj, men dette ble senere endret på grunn av dårlig værmelding.

- Vi hadde også vindmølle-verksted på omsorgssenteret og dette var en svært koselig stund sammen med beboerne der. Vi som var i komitéen er veldig takknemlig for at både barn og eldre hadde lyst til å være med i en veldig viktig innsamlingsaksjon, sier Erika Puziene.

Under åpen dag bidro både Prix og Spar på Herøy med sponsing av både pølser og alt det andre som ble solgt under arrangementet. Erika forteller at det var rundt 50 som møtte opp til åpen dag, og med den vinterlige værtypen som har vært i det siste må man jo si at dette er svært bra. Hun takker også av gruppa JeSS som sørget for kaffen under åpen dag.

Selv om kanskje 16000 kroner ikke høres så mye ut så er dette vesentlig bedre enn det som ble samlet inn mens det var pandemi. Erika er også ny i jobben som leder for frivilligsentralen og får skryt fra markedsrådgiver Henry Anders Edvardsen i Kreftforeningen.

- Erika har gjort en kjempejobb, og det hun har fått til i år er ei økning på over 50 prosent fra det som har vært normalen under pandemien. Med all aktiviteten og synligheten hun har lagt opp til, er jeg sikker på at Herøy er tilbake på godt gammelt Krafttak-nivå i 2024, sier Edvardsen.

På bildet nedenfor ser vi komitén for «Krafttak mot kreft» i Herøy.

Krafttak mot kreft i Herøy 2023.jpg