Etter å ha gått videre fra «blind auditions» var Odin klar for sin andre runde i The Voice på TV 2 fredag kveld.

Odins mentor Jarle Bernhoft hadde satt han sammen med Claudi Faura, opprinnelig fra Spania, men er bosatt i Oslo.

Odin og Claudi framførte sangen «Stuck in the Middle with you» av Stealers Wheel.

- Den er litt inn i det med min gode gamle musikksmak, så den passer veldig for meg, sa Odin da han fikk vite hvilken sang de skulle framføre.

Stolt mentor
Under duellene i The Voice er det bare en av utøverne som får være med videre på mentorens lag. Løpet trenger imidlertid nødvendigvis ikke å være kjørt for den som ikke blir valgt av egen mentor, da utøveren kan «stjeles» av en av de andre mentorene.

- Målet er at vi begge kommer videre. Det hadde betydd veldig mye, sa Odin i sendingen.

Etter å ha framført låten fikk guttene stående applaus fra publikum, og deres mentor Jarle Bernhoft skrøt veldig av begge to.

- Jeg syntes dette var fantastisk. Dere har jobba så bra med dette og jeg er veldig stolt, sa han.

Mentor Espen Lind var helt enig.

- Dere begge synger godt. Dere har en litt forskjellig måte å angripe sangen vokalt, men dere begge har en kul og avslappet energi som virkelig passer sangen og passer dere sammen, sa han.

«Stjålet» i siste sekund
Deretter var det tid for mentor Jarle Bernhoft å ta valget om hvem han ville ha med seg videre i konkurransen.

- Jeg tar med meg Claudi, sa han.

- Det har vært en kjempeartig opplevelse. Det er ingen ord som kan beskrive. Jeg har fått mange nye opplevelser og mange erfaringer. Jeg kan ta med meg mye fra dette. Det kan jeg trygt si, sa Odin, mens han ventet på om noen av de andre mentorene skulle gi han en ny sjanse.

- Jeg vil si til deg at du har vokst veldig gjennom prosessen og er blitt mye tryggere i denne settingen, sa mentor Jarle Bernhoft og oppfordret sine medmentorere til å trykke på knappen.

I det Odin er på tur ned fra scenen, slår mentor Espen Lind på knappen og Odin kunne puste lettet ut.

-  Sjarmerende fyr med gitar og nordnorsk dialekt. Hva er det ikke å like? Det var en stålopptreden av deg, Odin. Jeg synes bare det er rett og rimelig at du skal være med videre, sa Espen Lind.

Dermed er Odin Brennhaug fra Herøy med videre i The Voice.

- Jeg er fortsatt på bakken, men det er nesten like før jeg er lettere enn luft her nå, sa Odin etter avgjørelsen.

Spennende eventyr
Vi har tatt en prat med Odin etter at programmet ble sendt og han gir uttrykk for at han har vært med på.et surrealistisk og spennende eventyr.

- Det føltes litt surrealistisk å være med videre og føle at man har det som skal til for å være med videre og nå enda lenger i The Voice. Enda bedre er det jo at jeg fikk muligheten til å være med videre og omgås alle folka som er der. Det er et spennende eventyr jeg har fått gleden av å kunne fortsette med, sier Odin til Herøyfjerdingen.

Videre til knockout
Odin har nå kommet videre til runden med knockout som starter 31. mars. I denne fasen skal to og to fra samme lag konkurrere mot hverandre med hver sin låt. Nå kan ingen stjeles, så det er vinn eller forsvinn. Akkurat når vi får se Odin igjen er foreløpig ikke klart.

Se opptredenen til Odin og Claudi på Youtube. Alle sanger fra The Voice ligger også på Spotify. Trykk her.