Revyen tok utgangspunkt Facebook-siden «Det skjer på Herøy» der NRK-journalist Ole-Christian Olsen tar oss med på ulike hendelser i Herøysamfunnet.

Gjennom to akter med innlagt pause får vi servert 19 nummer som virkelig får fram latteren. Når en tenker på at elevene kun har hatt to uker på til å få revyen klar så er det virkelig imponerende at de klarer å levere en slik forestilling. Selvsagt er det ikke alle som husker replikkene like godt, men forestillingen flyter fint og latteren ruver godt blant publikum hele tiden.

Tradisjonen tro startet revyen med et friskt dansenummer der både guttene og jentene var på scenen før vi får møte Aune Sand og Alex Rosen i køen for å kjøpe reker en fredag ettermiddag. I velkjent stil med sitt svulstige språk beskriver Aune blant annet «De syv søstre» og «Dønnamannen» slik bare han kan.

Den nye ambulansetjenesten i Helgelandssykehuset er neste nummer og her får vi oppleve en hysterisk morsom svartjeneneste med mange finurlige valg for den som ringer 113. Her kan man blant annet velge mellom å trykke 1 for bilambulanse, 2 for luftambulanse og 3 for dyretransport før det bare baller på seg med flere og flere morsomme valgmuligheter.

Som vanlig slapp ikke politikerne unna denne gangen heller. Vi ble blant annet tatt med på et formannskapsmøte der representanten Hugo Sandoval en sjelden gang fikk gjennomslag for sitt forslag, da han lanserte ideen om at man kunne oppnå gratis ferge ved å reise innom Austbø. I et annet nummer ble det til stor latter i salen lest fra anmerkningsprotokoller til både representanter fra bygdelista og tidligere ordfører Arnt Frode Jensen.

Revyen fortsatte med både flotte sanger, rap og artige revynummer der det blant annet ble lansert gondolbane til Langåsen. Vi ble tatt med til Tor Karsten og reinmysteriet på Hokleppan, fikk oppleve gutter fra klassen i en artig blondinesketsj, legetjenesten under koronapandemien på Teams og avgått fergemann Ketil i egen person. Oddbjørn Lorvik fikk også sine parodier til stor latter fra salen. Han fikk blant annet møte dronning Sonja hos Tommy på Etcetera i sykkeldrakt før han opptrådte som beredskapsminister i rosa 50-talls badedrakt. Et gammelt tunghørt ektepar skapte også ekstra mye latter i salen da de entret scenen.

En revy må oppleves og det har derfor lite for seg å ramse opp alle numrene. Det som er helt klart er at alle ungdommene i 10. klasse bør være stolte over egen innsats. Selvsagt er det noen som utmerket seg mer enn andre, men det er imponerende at man år etter år klarer å få omtrent alle elevene til å være med på skolerevyene. I år var alle med.

Flere lærere som har vært med på tidligere revyer er nå foreldre og har skrevet flere av numrene til årets revy. Blant annet har Stian Prestø og Ann-Kristin Lenning denne gangen bidratt som foreldre. I tillegg har også lærerne Erlend Sjåvik og Kirsti Iversen skrevet revynummer. Noen av elevene har også funnet revynummer og laget danser. Karina Mikalsen og Bente Karlsen er kontaktlærere for årets avgangsklasse

Det er bare å ta av seg hatten for alle som står bak, og det er spesielt imponerende at de klarer dette på så kort tid. Med litt mer tid til øving ville nok prestasjonen blitt enda bedre, men hensynet til det man skal gjennom på skolen tilsier nok at dette ikke er mulig. Kyndig veiledning og regi av teaterinstruktør Kari Renate Nilsen er nok også sterkt medvirkende til å heve prestasjonene på scenen. En ekstra takk også til innleid lydmann Even Johan Engevik som også i år sørget for god lyd. Sminkør Eline Meek Allern fortjener også en ekstra takk.

Årets 10. klasse består av disse elevene, og alle var med:
Mohamed Alaa Aldin Abdulrahman, Boushra Zahi Alkhdaier, Brage Moe Bjertnes, Embla Hestmark Dalen, Alexander Seierstad Hansen, Mahad Abdirashid Hashi, Bendik Håland, Kaja Jensen, Ingrid Jørgensen, Nora Jørgensen, Tord Wang Larsen, Signe Lenning, Dorthe Lorvik, Philip Florian Phyo Thar Mathisen, Louna Mourad, Katinka Nilsen, Leander Nilssen, Jesper Tobias Norum, Mathea-Elvira Olsen, Steinar Oliver Furu Olsen, Linnea Nordnes Prestø, Mathias Skipnes, Lukas Stonys og Marius Storrø-Sandvær.

Vi lar bildene fra revyen vise handlingen.