andre organisasjoner til en sykkeltur gjennom hele landet fra Nordkapp til Arendal.

Sykkelturen er lagt opp som et generasjonsmøte der lokale «sykkelpiloter» på hvert sted sykler sammen med eldre på spesialtilpassede el-sykler. Hovedmålet med sykkelturen er å sette lys på merverdien av å føle seg til nytte i samfunnet, og oppleve gode relasjoner i hverdagen. Turen startet 21. mai og går fra Nordkapp til den avsluttes under Arendalsuka 15. august 2022. Dag-Otto Lauritzen er en av turens stolte ambassadører.

Sykkelturen i Herøy startet i «Dammen» på Tenna, og langs veien møtte folk opp med flagg og heiet på de som syklet, og noen hektet seg også på sykkelfølget. Ved Herøy skole møtte elevene og lærere opp og sørget for en ekstra flott velkomst, og en del lærere og elever hektet seg også på sykkelfølget før det fortsatte videre over Herøysundbrua til Herøy barnehage. I barnehagen sørget ungene for rene 17. mai-stemningen med sine hurrarop.

Sykkelturen fortsatte videre til Herøy omsorgssenter der elever fra kulturskolen sørget for flott underholdning sammen med sine lærere Svein Ove Pettersen og Etleva Brandth. Det lokale husflidslaget og voksenopplæringen sørget også for at det ble servert pølse med brød og is til alle.

Ordfører Elbjørg ønsket velkommen før Nordlandsambassadør Torje Kossmo Karlsen holdt en flott tale der han skrøt uhemmet av kommunen vår. Kossmo Karlsen var i likhet med ordfører Elbjørg en av pilotene som deltok i sykkelturen på Herøy.

Noe av det fineste jeg har sett
- Jeg har ikke sovet i natt, men har brukt kvelden på å kjøre rundt og se meg rundt på Herøy, og har brukt natta oppe på nesen på Dønnamannen. Jeg tenkte å ta en kjapp tur opp, men det er tydeligvis ikke noe som heter en kjapp tur opp på Dønnamannen. Jeg ble også værende der en stund, og er fotograf og filmer mye.  Når jeg stod der opp er det noe av det fineste jeg har sett i Nordland fylke. Det er helt sykt fint her.

- Når man googler Herøy står det at man fra Herøy får utsikt over de vakre «Syv søstre», men fra «De syv søstre» får du også utsikt over vakre Herøy så den skal dere slå dere på brystet med, sa Nordlandsambassdør Torje Kossmo Karlsen.

Torje kom også inn på den betydningen frivilligheten har i samfunnet.

- Jeg vil dra det så langt som å hevde at uten frivilligheten så slutter Norge og Herøy å eksistere på den måten vi kjenner det i dag, avsluttet Kossmo Karlsen.

Spesiell takk til Svend Morten og Oddbjørn
Leder i frivilligsentralen, Jelena Budesa, rettet en spesiell takk til Svend Morten Reinertsen og Oddbjørn Lorvik for den jobben de hadde gjort under arrangementet.

- De har gjort en utrolig jobb i dag. Jeg retter også en stor takk til alle piloter og de som har sittet på som passasjerer, Herøy skole, barnehagene, omsorgssenteret, husflidslaget, voksenopplæringen og ikke minst kulturskolen. Lenge leve frivilligheten, sa Jelena Budesa.

Nedenfor ser dere et lite filmklipp fra sykkelturen og den fine avslutningskonserten med kulturskolen. Dere kan også se flere bilder fra arrangementet.