I anledning av at det i år er frivillighetens år inviterer Norges Frivilligsentraler i samarbeid med en rekke andre organisasjoner til en sykkeltur gjennom hele landet fra Nordkapp til Arendal.

Torsdag 2. juni kommer «Sykkelturen 2022» til Herøy og da håper man at flest mulig av herøyfjerdingene stiller opp under arrangementet. I Herøy starter turen klokken 10 på Tenna, eller mer presist Dammen. Turen går fra Dammen til Herøy barnehage der sykkelfølget etter en liten stopp skal få følge av flere til Herøy omsorgssenter. Det er også mulig det kan bli litt underholdning ved barnehagen, men dette er foreløpig ikke på plass. Folk oppfordres til å sykle sammen med sykkelfølget, eller stille opp langs veien.

På Herøy omsorgssenter blir avslutningskonsert kl. 11.30 med elever fra kulturskolen og sang av barnehagebarn og barn fra skolen. Under dette arrangementet håper man at riktig mange møter opp og får med seg konserten. Det tas forbehold om at det kan komme endringer som følge av dårlig vær.

Sykkelturen er lagt opp som et generasjonsmøte der lokale «sykkelpiloter» på hvert sted sykler sammen med eldre på spesialtilpassede el-sykler. I Herøy skal også Nordlandsambassadør Torje Kossmo Karlsen sykle sammen med lokale piloter.

Hovedmålet med sykkelturen er å sette lys på merverdien av å føle seg til nytte i samfunnet, og oppleve gode relasjoner i hverdagen. Turen starter 21. mai og går fra Nordkapp til den avsluttes under Arendalsuka 15. august 2022. Dag-Otto Lauritzen er en av turens stolte ambassadører.

Her kan dere se en film som forteller litt om «Sykkelturen 2022» under Frivillighetens år 2022.